Voorzittershamer CMV David overgedragen

Na 22 jaar lang een drijvende kracht te zijn geweest in het bestuur van muziekvereniging David te Oosterwolde, droeg Wilbert van de Weg deze week de voorzittershamer over aan Wiechert Steert.

In 1999 trad Wilbert – fanatiek en gedreven als hij is – toe tot het bestuur van David. Hij startte als secretaris en moderniseerde het besturen. In 2006 werd Wilbert de voorman van David. Nu, 15 jaar later, voelt zijn afscheid voor de leden van David met recht als een einde van een tijdperk. Het tijdperk van Wilbert als voorzitter van een bloeiende muziekvereniging.

Gedurende zijn tijd in het bestuur heeft Wilbert zich laten kennen als leider die als geen ander de belangen van de vereniging kon verwoorden en voorstaan. Met zijn tomeloze energie en gedrevenheid heeft Wilbert een groot aandeel gehad in de prachtige resultaten en concerten die de afgelopen periode opgeleverd hebben. Als echte verenigingsman inspireerde hij tot de fijne sfeer die heerst binnen de club. In alles zocht Wilbert een balans tussen prestatie en plezier. En die balans heeft David onder Wilberts bestuurlijke leiding gevonden.

Voor Wilbert zelf is het nu tijd om het plezier in het muziek maken weer voorop te stellen. Natuurlijk blijft hij lid van de vereniging om muziek te maken op zijn cornet, samen met zijn vrouw Dirien en hun kinderen. In zijn afscheidstoespraak sprak Wilbert uit de toekomst van David rooskleurig tegemoet te zien. Met een mooi ledenaantal, een jong en ambitieus bestuursteam, talentvolle jeugdleden en goede dirigenten gaat David die toekomst in. Wiechert Steert zal daar als nieuwe voorzitter bestuurlijke leiding aan geven. Symbolisch kreeg hij zijn eigen slagwerkhamer overhandigd.

Wilbert (l) en Wiechert (r) 2021