Voorjaarsuitvoering

Op vrijdag 28 maart en zaterdag 29 maart 2008 houdt de Chr. muziekvereniging “DAVID” uit Oosterwolde haar jaarlijkse voorjaarsuitvoering. Dit jaar zal de uitvoering, zowel op vrijdagavond als op zaterdagavond plaatsvinden.

Alle onderdelen van de muziekvereniging zullen hun klanken ten gehore brengen op het podium dat opgesteld staat in de gymzaal bij dorpshuis “De Heerdt”. De avonden zullen verschillend ingedeeld zijn. Op vrijdagavond zullen het A-orkest en de Malletband voor de pauze een verkort programma ten gehore brengen. Het jeugdorkest zal na de pauze een uitgebreid programma uitvoeren. Ze zullen bewerkingen ten gehore brengen van bekende TV tunes, popsongs en musicalliederen. Zo zullen onder andere de klanken van de Zweedse popgroep Abba te horen zijn. Ook zullen The A-Team, The Flinstones en Sister Act langs komen.

Op zaterdagavond zal de malletband de spits af bijten. Onder leiding van instructeur Gerhard van der Maaten zal er een spetterend programma worden gegeven. Er zal onder andere opgetreden worden met de werken: Abscheid, Stings of a Thorn en De Hongaarse Dansen. Na de malletband zullen de leerlingen van de malletband en de fanfare hun eerste optreden in hun leven verzorgen. Deze leerlingen zijn nog maar enkele maanden actief als muzikant. Toch zullen ze al enkele kleine werkjes laten horen.

Na de pauze is het de beurt aan het A-orkest. Er zal een variërend programma worden uitgevoerd. Het optreden zal geopend worden met Fanfare een krachtig werk dat staat als een huis. Daarna zullen twee koraalbewerkingen ten gehore worden gebracht. Een bewerking van Praise to the Lord, The Almighty en Be stil for the presence of the Lord. Vervolgens zal het door Johan de Meij gearrangeerde musicalwerk The Woman in White van Andrew Lloyd Webber gespeeld worden. Na een spetterende mars “Black Granite” zal afgesloten worden met twee werken uit het lichte repertoire, Oldies Forever en Dance Party. In het laatste werk zijn allerlei kinderliedjes en bekende deuntjes verwerkt in een arrangement met een stevige beat. Aan het publiek de taak zo veel mogelijk melodietjes te herkennen.

Een ieder is van harte uitgenodigd op beide avonden om 19.30 in de gymzaal bij dorpshuis “De Heerdt” te Oosterwolde.