Voorjaarsuitvoering David Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Vrijdagavond 15 maart delen alle onderdelen van CMV David Oosterwolde het podium. De jaarlijkse uitvoering is een geweldige gelegenheid voor Oosterwoldenaren en andere muziekliefhebbers om te genieten van een gratis avondje uit.

De avond wordt om 19:30 uur geopend door de Slagwerkgroep van David. Deze groep staat onder leiding van John Jans. De slagwerkers gebruiken het optreden als een try-out voor het prestigieuze ONSK, een Nederlands Kampioenschap voor slagwerkensembles. Het werk ‘’Wooden Puppets’’ van Vincent Cox wordt voor het eerst voor publiek uitgevoerd. Bovendien trakteert de slagwerkgroep op andere aansprekende muziek, waaronder het bekende lied ‘’Avond’’ van Boudewijn de Groot. Dit werk wordt uitgevoerd met piano en zang.

Het jeugdorkest kiest voor muziek die tot de verbeelding spreekt. Circusartiesten, een zwaan, leeuw en grappige aapjes: ze zijn allemaal te bewonderen. Het jeugdorkest maakt er een feestje van, en iedereen is uitgenodigd! Ook de allerjongste leerlingen laten horen wat ze sinds september al geleerd hebben.

Na de pauze treedt het A-orkest met dirigent Anne van den Berg op. Geopend wordt met een sprankelend intrada, gebaseerd op een koraal van Thomas Tallis. Het uitdagende stuk ‘’Toccata Festiva’’ van Jan van der Roost en het prachtige ‘’Vitae Lux’’ volgen. ‘’Benedictus’’ is de titel van het solowerk. Anneke van der Schouw behaalde in het achterliggende jaar haar D-diploma op euphonium en soleert met het orkest. Het vrolijke ‘’Shine Down’’ en ‘’Chase the Sun’’ maken het programma compleet.

Laat u verrassen door de muzikaliteit van Oosterwolde, en kom vrijdagavond 15 maart naar de gymzaal van De Heerdt. Muziek is er om te delen!

VOorjaarsuitvoering (7)