Voorjaarsuitvoering Chr. Muziekvereniging “David” uit Oosterwolde

Op vrijdag 18 maart 2010 wordt de jaarlijks terugkerende voorjaarsuitvoering gehouden van de Chr. Muziekvereniging “DAVID”uit Oosterwolde. Het is een gewoonte om 2 avonden te vullen door alle leden van de vereniging. Deze keer is er echter gekozen om het op 1 avond te houden. Het A-orkest houdt namelijk op vrijdag 8 april een groot concert in samenwerking met klezmerband Di Gojim.

De malletband zal onder leiding van John Jans de spits afbijten met enkele werken die u vast zult herkenen. Zo wordt er een bewerking van Waka Waka (This time for Africa) van Shakira uitgevoerd, de musical TARZAN en Dinge dong.
Hierna zullen de nieuwe leerlingen hun muzikaliteit ten gehore brengen. Zij hebben na een korte lesperiode de basis onder de knie. Onder begeleiding van een cd zullen ze een paar kleine werkjes spelen.
Na de pauze is het jeugdorkest onder leiding van Jan Hibma aan de beurt.
Het is een variërend programma waar vele muziekstijlen aan bod komen. Zo wordt er een bewerking van Peter Kleine Schaars gespeeld met het bekende lied Mamma Mia van ABBA, een bewerking van de opera The Phantom of the Opera en ook Concerto D’Amore van Jacob de Haan. Dit werk bestaat uit een combinatie van drie stijlen, barok pop en jazz. Het begint met een statige inleiding wat overloopt in een snel energiek gedeelte, het derde deel is swingend waar het motief uit het 2e gedeelte terug komt. Als afsluiting worden er een paar swingende werken uitgevoerd zoals het bekende I will survive en Tropical party.

Het beloofd een mooie muzikale avond te worden en u bent van harte uitgenodigd. Aanvang 19.30 in de gymzaal bij dorpshuis “De Heerdt”te Oosterwolde.