Voorjaarsuitvoering Chr. Muziekvereniging “David” Oosterwolde.

Op vrijdag 16 maart houdt de Chr. muziekvereniging David haar jaarlijkse voorjaarsuitvoering in zaal “de Heerdt” te Oosterwolde. Op deze avond zullen alle leden van de vereniging haar talenten laten horen.

Om 19.30 uur bijt het jeugdorkest de spits af met haar dirigent Jan Hibma. Op 27 april wordt er gestreden om de titel tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Het is voor het jeugdorkest de eerste keer dat ze aan dit Nederlands Kampioenschap meedoen, het verplichte werk welke gespeeld dient te worden in de vijfde divisie is “Flashes for Band” van Jean Segers. Uiteraard kan dit werk op de uitvoering niet ontbreken. Ook wordt er een Braziliaanse dans gespeeld en het concourswerk” Ross Roy”. Tijdens dit optreden zullen de nieuwe leerlingen haar kunnen laten horen.

Hierna is het de beurt aan de malletband. De malletband staat alweer een aantal jaren onder leiding van de enthousiaste dirigent John Jans. De malletband is in de laatste jaren veranderd van een marsformatie naar een concertorkest. Dit nieuwe concept biedt veel mogelijkheden voor de toekomst, en deze verandering pakt zeer goed uit. Afgelopen jaar werd er promotie behaald tijdens het concours van de KNFM te Hoogezand!

Na de pauze is het de beurt aan het A-orkest, ook onder leiding van Jan Hibma. Tijdens dit optreden zal er een stevige concertmars niet ontbreken, ook populaire muziek als “Big Spender” en een bewerking van James Bond zullen ten gehore worden gebracht. Het concourswerk “Glory of David” zal ook gespeeld worden. Dit toepasselijke werk gaat over het Bijbelverhaal van David en Goliath. In drie thema’s worden er drie belangrijke levensfasen uit het leven van David vertolkt. Dit werk is een mooie uitdaging voor de muzikanten, en zeer zeker de moeite waard om te komen beluisteren.

U bent van harte uitgenodigd.