Voorjaarsconcert & Try-out

Op vrijdagavond 16 maart zijn alle onderdelen van Christelijke Muziekvereniging David te horen tijdens een voorjaarsconcert. Om 19:30 uur start het A-orkest van de vereniging met een bijzonder muzikaal programma. Het orkest gebruikt de uitvoering namelijk als try-out voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) die in april gehouden worden. Het ONFK biedt een prestigieus podium voor verenigingen in alle divisies. De opzet is als volgt: elk orkest in een divisie speelt hetzelfde muziekwerk. De jury van de wedstrijd concerteert zich alleen op dat wat te horen is. De jury jureert vanachter een wand, en heeft dus geen idee welk orkest er op het podium zit. Elke uitvoering wordt beloond met een puntenaantal. Het orkest met de beste vertolking van het muziekstuk krijgt het hoogst aantal punten en mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Het A-orkest zal dit jaar debuteren. Onder leiding van dirigent Anne van den Berg wordt hard en met plezier gerepeteerd op het verplichte muziekstuk: ‘’By the River’’ van componist Jan van der Roost. Benieuwd naar dit muziekstuk en de weg van David naar dit grote podium? Op 16 maart wordt het werk voor het eerst voor publiek uitgevoerd.

Het A-orkest presenteert net als vorige jaren ook een solistisch optreden. Vorig jaar behaalde Annelien Stoel (18) haar D-diploma op cornet. Dit jaar zal zij soleren met het werk ‘’The Maid of the Moor’’. Het sfeervolle muziekwerk past helemaal bij de prachtige cornetklank van Annelien.

Na het A-orkest betreden de nieuwste leerlingen van David het podium. Deze kinderen hebben nu een half jaar muzieklessen gevolgd, en zullen laten horen wat ze al hebben geleerd. Het jeugdorkest vervolgt het programma. De jeugd staat tijdelijk onder leiding van dirigent Hendry van Loo. Samen is een aansprekend muzikaal programma ingestudeerd. Het enthousiasme in de club is groot. Juist de mix tussen plezier en leren pakt goed en motiverend uit!

Na de pauze presenteert de slagwerkgroep zich. Onder leiding van John Jans is de slagwerkgroep in de achterliggende jaren gepromoveerd van de 3e naar de 2e divisie. De hechte groep mensen repeteert op een hoog muzikaal niveau. De aanschaf van de basmarimba (een groot melodisch slaginstrument) biedt nieuwe mogelijkheden voor de klank van de groep. Tijdens de uitvoering hoopt de slagwerkgroep het thuispubliek weer te verblijden met een mooi optreden.

Toegang tot dit voorjaarsconcert is gratis. Van harte uitgenodigd! Blijf op de hoogte van alle activiteiten van David, ook richting het ONFK. Ga naar www.davidoosterwolde.nl , volg @DavidOwolde op Twitter en op Facebook!

Voorjaarsconcert Poster 2018 (klein)