Voorjaarsconcert op vrijdag 13 maart

Op vrijdagavond 13 maart is iedereen van harte welkom in de gymzaal van dorpshuis “De Heerdt’’ in Oosterwolde. Traditiegetrouw presenteren alle onderdelen van de christelijke muziekvereniging “David” zich aan het publiek. Ook dit jaar is er een aansprekend programma in elkaar gezet.

De slagwerkgroep zal de avond openen, onder leiding van John Jans. Eind januari wist de slagwerkgroep een mooi optreden te verzorgen op het podium van de Nederlandse Kampioenschappen voor slagwerkensembles. Dit resulteerde in een tweede plek in de derde divisie.

Na de slagwerkgroep zal het jeugdorkest een optreden verzorgen. Het jeugdorkest staat onder vertrouwde leiding van Jan Hibma. Het onlangs sterk verjongde orkest heeft gerepeteerd op een drietal vlotte muziekwerken. Het populaire ‘’Let it Go’’ uit de film ‘’Frozen’’ staat op de lessenaar. Daarnaast volgen ‘’Abba Gold’’ en ‘’The Blues Factory’’.

Na de pauze zal het A-orkest onder leiding van Jan Hibma een gevarieerd programma brengen. Zoals het inmiddels bijna gebruikelijk is geworden, soleert één van de leden van het orkest tijdens het voorjaarsconcert. Dit jaar is het de beurt aan Christina van der Schouw op sopraansaxofoon. Ook alle muzikanten op bariton en euphonium laten in ‘’Euphonium Ragtime’’ van zich horen. Op het uitdagende werk ‘’The Typewriter’’ wordt door solist en slagwerker Wiechert Steert een ouderwetse typemachine als instrument gebruikt. Naast deze werken is er ook ruimte voor een koraal en een concertmars.

Het voorjaarsconcert van 13 maart wordt gepresenteerd door Berend-Jan Spijkerboer. CMV David hoopt u te mogen begroeten. Aanvang: 19:30 uur. De toegang is gratis.