Voorjaarsconcert David Oosterwolde

Op zaterdagavond 9 april is onze traditionele voorjaarsuitvoering te bezoeken. Om 19.30 uur begint het concert. Het is de laatste keer dat we in de gymzaal van De Heerdt optreden. Later dit jaar verhuizen wij naar het nieuwe Hart van Oosterwolde.

De Slagwerkgroep onder leiding van Frank Ritsema opent de avond. Op het programma staat muziek die bij een wandeling door de ruige natuur past, luchtige latin-feel-muziek én het Formule 1 thema dat voor de start van elke Grand Prix klinkt.

De Samenspeelgroep gaat op een muzikale wereldreis. De leerlingen in deze groep hebben al twee jaar lang muziek gemaakt, maar nog nooit voor publiek opgetreden. De jongste talenten van David hopen op enthousiaste aanmoediging vanuit de zaal.

Het Jeugdorkest droomt met ‘’Snapshots of Unity’’ en ‘’Antonin’s New World’’ van een wereld waarin mensen naar elkaar luisteren. In vrijheid, en rekening houdend met elkaar.

Na de pauze treedt het A-orkest van David op. De fanfare staat onder leiding van dirigent Anne van den Berg. Tijdens dit concert gaat het werk ‘’Dialogue’’ van Jan de Haan in première. Het werk is gebaseerd op Psalm 98, en speciaal voor David geschreven. Verder worden een Indiaans lied, de mars ‘’Máxima’’ met daarin het thema bekend van dé traan en ‘’Echoes of Time’’ van Arend Gerds met het lied ‘’Ik zal er zijn’’ van Sela uitgevoerd.

Terug naar normaal

Na een lange en stille coronatijd gaat David met deze traditionele uitvoering terug naar het oude normaal. Eén keer nog, voor de vereniging naar het Hart van Oosterwolde verhuist. Voorzitter Wiechert Steert: ‘’We hebben lang moeten wachten om weer voor onze trouwe bezoekers en geïnteresseerde muziekliefhebbers te mogen spelen. Nog één keer genieten we van de oude vertrouwde opstelling in de gymzaal. Eind dit jaar starten we nieuwe tradities, in het nieuwe Hart van Oosterwolde. Welkom!’’