Voorjaarsconcert 2020

OOSTERWOLDE – Het voorjaarsconcert van muziekvereniging David biedt een podium aan al haar muzikanten. Beginnend en ervaren slagwerkers en blazers presenteren zich op zaterdagavond 21 maart in de gymzaal van De Heerdt aan publiek.

De slagwerkgroep opent om 19:30 uur het concert. De groep muzikanten staat nu een half jaar onder enthousiaste leiding van Frank Ritsema. Met zijn arrangementen van de populaire werken ‘De Fabriek’ en ‘You’re the Voice’ wil de slagwerkgroep het publiek verrassen.

Het jeugdorkest van David is in de afgelopen paar jaar sterk verjongd. Onder leiding van dirigent Anne van den Berg leert de jeugd spelenderwijs kwalitatief goed muziek te maken. De thema’s uit het werk ‘Highlights from Frozen’ zijn voor alle Disneyfans te herkennen.

Het A-orkest verzorgt onder leiding van Anne van den Berg het programma na de pauze. Er wordt uitgepakt met de mars ‘Máxima’, een hommage aan koningin Máxima. Een prachtig koraal met een Schots karakter, het indrukwekkende werk ‘Between the Two Rivers’ van Philip Sparke en filmmuziek van de tekenfilm Peter Pan maken het programma compleet.

David organiseert dit laagdrempelige concert voor alle Oosterwoldenaren en andere muziekliefhebbers. Entree is gratis.

voorjaars-concert 2020 (4)