Verslag voorjaarsuitvoering

Op vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart hield de Chr. muziekvereniging DAVID uit Oosterwolde haar jaarlijkse voorjaarsuitvoering in de gymzaal bij dorpshuis De Heerdt” in Oosterwolde.

Op vrijdagavond lag de nadruk op het jeugdorkest dat o.a. bekende melodieën en popsongs ten gehore bracht. Op zaterdagavond beet de malletband het spits af. Carnaval de Paris, Another Dimension en Con Tinto werden o.a. uitgevoerd. Na de malletband gaven de leerlingen van de malletband en de fanfare hun eerste optreden. Beide groepen leerlingen zijn vorig jaar oktober gestart en hebben de eerste beginselen onder de knie. Ze lieten een aantal kleine werkjes horen. Na de pauze was het de beurt aan het A-orkest met een gevarieerd programma met veelal lichte muziek.

Tijdens de zaterdagavond was er tevens ruimte in het programma opgenomen om een aantal leden eens extra in het zonnetje te zetten. Trinie van der Maaten is 25 jaar lid vereniging en heeft daarom het zilveren insigne van de NFCM gekregen. De NFCM is de Nederlandse Federatie van Christelijke Muziekverenigingen in Nederland. Trinie heeft zich altijd met veel verve ingezet voor de malletband en is ook jaren lang onderdeel geweest van het bestuur. Een zilveren insigne ging ook naar Jan Spijkerboer wegens zijn 25-jarig lidmaatschap. Geert Jan van de Vegte werd verrast met een gouden insigne. Hij maakt maar liefst al 40 jaar deel uit van DAVID. Zie ook de foto’s.