Van Malletband naar Slagwerkgroep

Het is even wennen, maar de naam ‘’Malletband’’ wordt binnen onze vereniging niet langer gebruikt. In overleg met instructeur John Jans is besloten de naam ‘’Slagwerkgroep’’ te introduceren in Oosterwolde. John Jans legt uit waarom de naamswijziging is doorgevoerd.

‘’In principe is een Malletband een Tamboer en Lyrakorps van vroeger, dat uitgebreid is met onder andere xylofoons, marimba en timp toms. Een malletband kom je vaak tegen op marsconcoursen, en zie je dus veelal marcherend!

Toen ik aangesteld werd als instructeur, heeft David besloten zich meer op het (concert)podium te richten, in plaats van op het marcheren. Door dit besluit zijn wij, zoals te merken is, zowel muzikaal als instrumentaal enorm gegroeid. Kijk maar naar onder andere de 3 concertmarimba’s, 2 concertxylofoons , een vibrafoon, 3 stuks pauken, een drumset en een arsenaal aan percussie-instrumenten! Door de aanwezigheid van deze instrumenten kunnen wij dus veel meer (soorten) muziek maken!

Daarom ben ik van mening dat wij ons Slagwerkgroep mogen noemen. Er staan per slot van rekening allemaal slagwerk(st)ers.
Persoonlijk vind ik de naam Slagwerkgroep professioneler; ook nationaal gezien!
Deze enthousiaste groep verdient het om zich ”Slagwerkgroep DAVID Oosterwolde” te noemen. ‘’