Try out concert zaterdag 7 november

Op zaterdagavond 7 november laat ook het A-orkest van CMV David Oosterwolde horen waar ze staat, zo op weg naar het concertconcours van 28 november te Zutphen! Eenmalig komt David hier uit in de 1e divisie, met een tweetal schitterende muziekwerken, namelijk Poème Symphonique en Grijsoord.

Poème Symphonique – Rob Goorhuis

Rob Goorhuis kreeg een opdracht van de Stichting Wereld Muziek Concours te Kerkrade om een werk als verplicht werk voor de programmaafdeling van de sectie fanfare te componeren. Hij werd bij zijn Poème Symphonique geïnspireerd door het gelijknamige poëtische werk van de Belgische chansonnier Jacques Brel, voor wie hij een grote bewonderaar is. De tekst van Brel’s Poème Symphonique omvat drie gedichten oven Jean de Bruges. Deze Jan van Brugge is volgens de overlevering een soort “Baron von Münchhausen“-achtige type, die geleefd heeft in en om de stad Brugge.

In feite was hij, volgens de drie “Histoires” een aan lager wal geraakte zeeman, die regelmatig het gelaglokaal bezocht echter steeds zonder de nodige centen op zak. Om toch zijn drankjes te kunnen betalen biedt hij de stamgasten aan de vele avonturen te vertellen, die hij meemaakte toen hij de wereldzeeën nog bevoer. Zij het wat spottend stemmen zijn drinkebroers hiermee in en Jean vertelt zijn verhalen. (Bron: Wikipedia)

Grijsoord – Jan Bosveld

Het dorp Oude-Tonge is gesticht omstreeks 1438 en maakt deel uit van de Ambachtsheerlijkheid Grijsoord. Dat is de titel van de compositieopdracht van Fanfareorkest Vooruit Oude-Tonge o.l.v. Jurgen Nab. Grijsoord is gecomponeerd door Jan Bosveld. Oude-Tonge is gelegen op het voormalige eiland Goeree-Overflakkee, midden in het Deltagebied omgeven door het Haringvliet, Krammer, Volkerak, Grevelingen en de Noordzee. Als men naar Oude-Tonge rijdt ziet men van verre de beide grote kerken boven het dorp uitsteken namelijk de Hervormde Kerk en de Katholieke Kerk. Bijzonder op het overwegend Protestante Flakkee. Een vredig gezicht… De compositie begint dan ook met de kerkklokken van beide kerken zoals ze ook luiden in de zo vreselijke rampnacht van 1 februari 1953. (Bron: Website Jan Bosveld)

Het A-orkest van CMV David staat onder leiding van Jan Hibma, en wordt omringd door andere geweldige fanfareorkesten uit de omgeving. Ook Concordia Oldebroek, Vaassens Fanfare Corps en Juliana Doornspijk zullen hun werken ten gehore brengen.

Aanvang: 19.00 uur Plaats: “De Talter” Oldebroek De toegang is gratis. Des te meer reden om even te komen luisteren.

Flyer_try-out concert