Terugblik op Dubbelconcert Concordia & David

Op zaterdagavond 24 november gaven CMV Concordia Oldebroek en CMV David Oosterwolde een groot dubbelconcert in Kulturhus de Talter. Van prachtige koralen tot swingende muziekwerken; beide verenigingen lieten zich van hun beste kant zien.
David opende de avond onder leiding van dirigent Anne van den Berg met ”Martenizza”. Hierna voerde het orkest het eigen muziekwerk DAVID van Rob Goorhuis uit met soliste Maaike Bosscher op harp. Het vrolijke ”Whistle for a Penny” en ”Chase the Sun” ademden speelvreugde.
Als onderdeel van de samenwerking vond er een solistenuitwisseling plaats. Erwin Draaijer (Concordia) bespeelde de bas en verklankte met David een ”kleine rode aap”. Met het grappige muziekwerk en de knappe uitvoering won hij het publiek voor zich.
Na de pauze was het de beurt aan CMV Concordia Oldebroek onder leiding van dirigent Jaap Musschenga. Concordia trakteerde het publiek op het energieke werk ”Verso Libre” en het fanfarewerk ”Elegy I”. Daniëlle van den Born (David) soleerde met begeleiding van Concordia in het schitterende werk ”Sweet Sunset”. Met de klanken van haar bugel schetste zij een prachtige zonsondergang. Ook het tweede solowerk van Concordia bracht een geweldig en relaxed sfeertje. Pieter van Loo bespeelde de vibrafoon met verve.

Al met al kunnen de leden samen terugkijken op een geslaagde avond vol speelplezier. Jasper Ringoir maakte foto’s van de avond, waarvoor dank. De foto’s zijn HIER te bekijken.