Taptoe 2011

Zaterdag 10 september werd in Oosterwolde op sportpark “de Heugte” de tweejaarlijkse taptoe gehouden. Dat het dit jaar in Oosterwolde gehouden is, is mede tot stand gekomen door het feit dat dit jaar VSCO’61 haar vijftig jaarlijks jubileum viert. Zij wilden dan ook graag dit feestelijke jaar afsluiten met een feestelijk muzikaal evenement en kwamen zo met Stichting Taptoe Oldebroek in contact. Samen hebben ze een taptoe samengesteld waar de toppers van Nederland in actie zijn gekomen.

’s Middags om 16.30 uur werd de straatparade gehouden waar de 6 deelnemende showkorpsen een rondgang door Oosterwolde hebben gemaakt. De straten waren goed gevuld met publiek en was dus een extra stimulans om een mooie show weg te geven. Halverwege de Groote Woldweg was het punt defilé en namen de korpsen extra de tijd om hun kunnen te laten zien.

Wij als Chr. Muziekvereniging David zijn gevraagd om in het voorprogramma een concert te geven. Deze uitnodiging hebben wij natuurlijk geaccepteerd en ’s avonds om 19.00 uur moesten wij het spits afbijten. Er werd een 25 minuten durend programma neergezet met goed in het gehoorliggende werken zoals Make my day, I Will survive en It don’t mean a thing. Uiteraard kan een goede mars in de vorm van Emerald Jubilee ook niet ontbreken.

Om 19.30 uur begon de taptoe met achtereenvolgend: Drum- & Showfanfare Advendo Sneek, Juniorenkorps DVS Katwijk, Chr. Show & Marchingband K&G Leiden, Pasveerkorps Leeuwarden, Van Limburg Stirum band Wezep, Bicycle Showband Cresendo Opende en ter afsluiting nogmaals Chr Show & Marchingband K&G Leiden. Na deze show kwamen de korpsen gezamenlijk op om aan de finale deel te nemen. Gezamenlijk werd het lied Blijf bij mij Heer en het Wilhelmus gespeeld.

Deze taptoe is een groot succes geworden voor de Stichting Taptoe Oldebroek. Er gaat een hele organisatie aan vooraf om deze top van Nederland in Oosterwolde te krijgen, zij kunnen terug kijken op een zeer geslaagd evenement.