Jeugd 3e tijdens opleidingsfestival!

Zaterdag 25 mei werd het opleidingsfestival georganiseerd door het Noord Veluws Muziekverband in ’t Huiken. Ons jeugdorkest was als eerste aan de beurt van de in totaal 7 deelnemers. Er werd geopend met een koraal uit de 120 Hymnes. Nadat Wiechert Steert een korte inleiding heeft gegeven over het orkest kondigde hij het verdere programma aan.

Als eerste werd Ross Roy gespeeld. Dit concert werk vergde veel oefening en energie van de jeugdleden maar werd zeer goed uitgevoerd. Als afsluiting kon iedereen mee swingen met It don’t mean a thing. De leden en dirigent waren zeer tevreden met het resultaat en moesten met spanning de uitslag afwachten.

Dit wachten werd beloond met de derde plaats! We kunnen met deze jeugdige club zeer tevreden zijn met deze plaats.

Dit werd ook nog eens door jurylid Danny Oosterman benadrukt. Hij vond het zeer kundig om met zo’n minimale bezetting en zo’n hoog percentage jeugd op zo’n topniveau muziek te maken!

Als derde orkest was het de beurt aan Excelsior Oostendorp. Onder leiding van Silva Soepboer speelden zij onder andere Pacific Dreams. De jury beloonde deze uitvoering met de eerste plaats.

Als laatste orkest was Concordia Oldebroek aan de beurt. Onder leiding van Sandra Mulder was Suite Symetrique het concertwerk wat uitgevoerd werd. Met dit optreden behaalden zij de tweede plek.

Afgesloten werd er met een orkest van 75 muzikanten samen gesteld uit de leden van de verenigingen die meededen die avond. Dat waren naast bovengenoemde orkesten: Stedelijke harmonie Harderwijk, KNA Hierden, Eendracht Wezep, en TOG ’t Harde/Eupohonia Wilsum.

Wij kunnen terug kijken op een zeer geslaagd festival waarbij we in de top 3 zijn gekomen!

Kijk hier voor een aantal foto’s.