Solistenconcours “David” succes voor familie Spronk

Afgelopen zaterdag 10 april werd er in een goed gevulde zaal van dorpshuis “De Heerdt” gestreden om verschillende bekers tijdens het interne solistenconcours van de muziekvereniging “David”. De jeugdbeker werd gewonnen door Romy Spronk. De Duetbeker ging naar het duo Juliette Spronk en Daniëlle Spronk. Daniëlle Spronk haalde uiteindelijk ook het hoogste aantal punten bij de senioren en het hoogste aantal punten van de avond.

De avond werd om 19.00 uur afgetrapt met een duet van Chantal en Alan Visch. Op de hoorn en bugel werd een bewerking van Shalom Alechem gespeeld. Er deden ook dit jaar weer veel jeugdleden mee. Hier kan de vereniging uitermate tevreden mee zijn. Het is voor de jeugd spannend, maar ook leuk om alleen of samen vaak voor het eerst een muziekwerk(je) te spelen voor het publiek. Romy Spronk haalde op haar Alt-sax de eerste plaats bij de jeugd. Ze speelde met durf en leg Prémière Etude. Ze werd begeleid door haar zus Carmen op piano. De duetbeker ging uiteindelijk naar het duo Juliette en Daniëlle Spronk. Deze beide zussen speelden The Twins en zo klonk het ook. Met een mooi klankbeeld en goed samenspel werden 87 punten bij elkaar gespeeld.

Om het feest bij de familie Spronk compleet te maken haalde Daniëlle ook een eerste prijs bij de senioren. Voor de derde keer achtereen werd ook het hoogste aantal punten van de avond gehaald. Ze speelde het werk Holiday Impressions van componist Rob Goorhuis. Eerder dit jaar voerde ze dit werk ook op tijdens de voorjaarsuitvoering. Met 91 punten haalde Daniëlle een eerste prijs met lof van jurylid Jan Schoonhoven. Ze werd op de voet gevolgd door Johan Strijkert, die met zijn optreden van Trombone Romance de zaal in vervoering bracht en 90 punten bij elkaar speelde. Wilbert van de Weg haalde een verdienstelijke derde plaats . “Dit had ik niet durven dromen”, was zijn reactie achteraf. Jurylid Jan Schoonhoven vond het optreden netjes en beheerst en beloonde het optreden met 88 punten.

Voor de volledige uitslagen klikt u hier.