Solistenconcours Chr. muziekvereniging ‘DAVID’

Aanstaande zaterdag 8 maart houdt de Chr. Muziekvereniging ‘DAVID’ haar jaarlijkse solistenconcours voor eigen leden. Ieder jaar probeert DAVID een intern solistenconcours te organiseren. Dit jaar hebben ongeveer 25 blazers en 2 slagwerkers zich opgegeven. Naast het gros solisten zullen ook een groot aantal duetten aan bod komen. Er zullen in totaal 22 optredens zijn.

Opvallend is dat er dit jaar ook weer een groot aantal jeugdleden deelnemen die nog niet zolang een instrument hebben. Voor de jeugd is het spannend om helemaal alleen op te treden, maar het tevens een goede leerschool. Er zal worden gestreden om een vijftal wisselbekers.

De gebruikelijke categorieën zijn ieder jaar weer: de senioren, de jeugd tot en met 16 jaar en het slagwerk. Dit jaar zal voor het eerst in de geschiedenis van het interne solistenconcours gestreden worden om de duetbeker, dit in verband met de grote opgave aan duetten. Daarnaast is er zoals ieder jaar een wisselbeker voor degene die het hoogste aantal punten behaalt.

Het belooft in ieder geval een mooie muzikale avond te worden, waarbij sportief gestreden zal worden om de verschillende bekers. De muzikanten zullen op piano worden begeleid door de heren Henk van de Wetering en Jean van Vugt. De heer Henri van Loo, dirigent van buurtvereniging “De Eendracht” uit Wezep, zal de avond jureren. Het interne Solistenconcours zal gehouden worden in Dorpshuis ‘De Heerdt’ te Oosterwolde. De avond begint om om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom.