Slagwerkgroep David naar ONSK

OOSTERWOLDE – Zaterdag 13 april debuteert de slagwerkgroep van Christelijke Muziekvereniging David op het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap in Barneveld. Tijdens dit kampioenschap voert elke slagwerkgroep hetzelfde werk uit, op dezelfde instrumenten. De jury jureert vanachter een wand, en weet dus niet welke slagwerkgroep op het podium staat.

Dit jaar is dat het werk “Wooden Puppets” van Vincent Cox het verplichte werk in de basisklasse voor gestemd slagwerk. Het werk gaat over een keizer, prinses en een harlekijn. In het stuk zijn verschillende sferen verwerkt: van hele rustige gedeeltes tot levendige, vrolijke melodieën.

De afgelopen tijd is er hard gerepeteerd om het werk zo goed mogelijk ten gehore te kunnen brengen. Tijdens de voorjaarsuitvoering bleek al dat dit oefenen niet voor niets is geweest. De try-out van het werk “Wooden Puppets” werd met applaus afgesloten.

David staat onder leiding van John Jans en zal met vier andere verenigingen de strijd aangaan. De titel Nederlands Kampioen in de basisklasse gestemd slagwerk wordt aan het eind van de dag vergeven aan de slagwerkgroep met de beste vertolking van het muziekstuk.

 

Slagwerkgroep David