Play-In met Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee

Op zaterdagochtend 18 februari werden we als jeugdorkestleden vroeg opgetrommeld om mee te doen met een Play-in in samenwerking met het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee. Rond 7:50 uur ’s ochtends werd wel duidelijk dat enkele leden van het jeugdorkest moeite hadden om uit bed te komen, maar de hoeveelheid snoep en koek die enkele leden mee hadden genomen verzachtte sommige ochtendhumeuren enigszins. Er was er een mooie opkomst en bijna het hele jeugdorkest was present om mee te gaan naar de kazerne van de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn.
Aangekomen bij de kazerne werden we door de voorzitter van de muziekbond Gelderland Flevoland en door de dirigent van het trompetterkorps welkom geheten onder het genot van koffie, thee of ranja.
In totaal namen 80 muzikanten van diverse verenigingen en orkesten deel aan deze Play-in. De muzikanten werden onderverdeeld in secties om in groepsverband de partijen te verdelen en in te studeren onder leiding van ervaren muzikanten van het Trompetterkorps. Niet alleen werden de partijen ingestudeerd, ook kregen we veel tips en tricks om onze techniek verder te verbeteren. Het was echter onmogelijk om het grote aantal werken in één ochtend door te spelen. De meeste leden hadden na bepaalde tijd toch echt behoefte aan een lunchpauze. We kregen ongeveer een uurtje om onze boterhammen en grote hoeveelheden snoep en drop naar binnen te werken, terwijl de orkestleden van het Trompetterkorps de concertzaal voorbereidden op de grote hoeveelheid muzikanten. In de middag werd de omvang van het totale orkest (80 deelnemers + 40 orkestleden) pas echt duidelijk: een groot “monsterorkest”. We hadden slechts twee uur de tijd om 6 muziekwerken te oefenen met het totale orkest, maar het was leuk om te doen. Na afloop van de gezamenlijke repetitie werden we verzocht om het pand zo spoedig mogelijk te verlaten, want blijkbaar had iemand het brandalarm laten af gaan. Dit was een goed moment om buiten te genieten van het heerlijke zonnetje. Bijkomend voordeel was dat er op tijd een zak snoep mee naar buiten werd gesmokkeld. Na ongeveer een half uur mochten we de locatie weer betreden en kon het afsluitende concert beginnen. Ook het Trompetterkorps had nog twee werken ingestudeerd waardoor we ook van dit geweldige orkest met zeer goede solisten konden genieten. Het was een leuke leerzame dag, die we gezellig samen konden afsluiten onder het genot van een McFlurry. Geweldig dat onze jeugdleider ons na het harde zwoegen en spelen trakteert. Wie weet… tot een volgende keer!