Oranjemarkt 2 mei 2009

Op zaterdag 2 mei 2009 is het weer zover. Al weer de 12e editie van de Oranjemarkt Oosterwolde. Ieder jaar organiseert de Chr. Muziekvereniging David in samenwerking met de plaatselijke middenstand deze markt in het centrum van Oosterwolde.

De markt kent al een jaren lange traditie, eerst als braderie op een centraal terrein en de laatste jaren rond Koninginnedag op het traject Zwarteweg – Groote Woldweg.
Naast de bekende activiteiten zoals diverse standhouders uit Oosterwolde en omgeving, het rad van avontuur, een hapje en een drankje, de boerenkapel enz. zijn er ook een aantal nieuwe ontwikkelingen. Het traject van de markt was in 2008 op veler verzoek iets gewijzigd naar alleen de Groote woldweg. (De Zoandweg) Hiervoor is gekozen om de markt iets compacter te houden, wat de gezellig en sfeer van de markt ten goede komt. Ook dit jaar zal dit zo zijn. Diverse standhouders hebben aangegeven graag tijdens de oranjemarkt hun producten te willen verkopen. Daarnaast is er gedurende de gehele markt Oranjemarkt Dart Kampioenschap en ook zal er dit jaar een wedstrijd georganiseerd gaan worden voor de voetballiefhebbers. Er komt een goal met hierin een snelheidsmeter. Uiteraard zal ook het sminken voor de kleintjes niet ontbreken en er is de rommelmarkt. Iedereen kan zich voor de rommelmarkt opgeven. De kinderen kunnen gratis op de markt met hun spulletjes terecht. De (grond) plaatsen tussen de kramen zijn vrij beschikbaar voor hen. Voor informatie hierover kunt u kontakt opnemen met W. van de Weg Tel. 0525-681046.

Springpaleis
Gedurende de gehele middag/avond zal er een springpaleis beschikbaar zijn voor de kinderen. Dit bestaat uit een springkussen met een ballenbak, zodat er ook dit jaar weer volop valt te genieten voor de kinderen op de oranjemarkt. Als het weer meewerkt, zoals traditioneel ieder jaar eigenlijk wel het geval is, kan men heerlijk vertoeven op het terras van David. Kortom tal van activiteiten waarbij een aantal weer prachtige prijzen zijn te winnen.

Luchtballonnen

Gedurende de hele dag zal er een luchtballon te bezichtigen zijn op de markt. Indien het weer het toelaat zal de luchtballon om ± 19.30 uur zal de luchtballon vanaf het naast gelegen grasveld opstijgen. Ook u, als bezoeker van de oranjemarkt, kunt hier, of op een later tijdstip mee. Om ± 19.30 uur zullen er met het rad van avontuur een aantal plaatsen voor deze luchtballon worden verloot.

Dit alles bij elkaar zal er ongetwijfeld weer toe leiden dat de Oranjemarkt in Oosterwolde weer zal zorgen voor een dag van gezelligheid en ontmoeting, een biertje of een kopje koffie, een visje of een saté, een taart op het rad van avontuur of gewoon lekker rondkijken. De opening van de markt is vanaf 14.00 uur tot 20.30 uur.