Opnames jubileumconcert

Op zaterdag 18 november vierde de fanfare haar 90-jarige bestaan met een groot Jubileumconcert. Tijdens het concert werden een aantal voor de muziekvereniging belangrijke muziekwerken gespeeld. Op de lessenaar stonden onder andere de bekende mars ‘’Arnhem’’ en het historische werk ‘’De Geuzen in de Bomlerwaard’’ van Henk van Lijnschoten. Henk van Loo (sr.), oud-dirigent van David en grootvader van de heer Van den Berg, schreef ooit een bewerking van ‘’Gouden Harpen Ruisen’’. Dit werk is speciaal voor deze gelegenheid opnieuw op papier gezet, en ingestudeerd.

Naast deze muziekwerken uit de historie van David, heeft het orkest vorig jaar ook een compositie-opdracht uitgeschreven. Om er een extra memorabel jaar van te maken componeerde Rob Goorhuis het werk getiteld DAVID. Dit werk kende haar succesvolle première tijdens deze feestelijke avond. De heer Goorhuis sprak de zaal toe, en vertelde over het ontstaan van zijn compositie. Na deze introductie werd het werk voor het eerst uitgevoerd. Goorhuis: ”Het was intens en beeldend. Heel mooi!”

Van het jubileumconcert is een professionele live-registratie gemaakt. U vindt alle gespeelde werken hier gebundeld: Afspeellijst Jubileumconcert 2017