Op weg naar de ONFK

Ons A-orkest werkt toe naar de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Uitkomend in de 2e divisie hopen we een mooi debuut te gaan maken op dit prestigieuze podium.

De afgelopen periode stond in het teken van intensieve voorbereidingen. Na studiemiddagen en sectierepetities zijn op zaterdag 31 maart experts nog eens extra met secties aan het werk gegaan. Linda Arnoldus ontfermde zich over de saxofonisten, Gijs Heusinkveld was er voor het groot koper, Wilbert Zwier voor de trompetten/trombones en Hendry van Loo voor het slagwerk. Dirigent Anne van den Berg begeleidde de bugel- en hoorngroep.

Met nog vier repetities te gaan komt het ONFK nu wel erg dichtbij!

Aan de ONFK doen vele orkesten uit het hele land mee. Alle orkesten in de 2e divisie spelen hetzelfde muziekstuk: ”By the River” van Jan van der Roost. De jury beoordeelt het optreden vanachter een wand, en heeft dus geen idee welk orkest er op het podium zit. Na de 6 optredens van de 2e divisie-orkesten worden de scores bekend gemaakt, en wordt bekend welk orkest zich Nederlands Kampioen in de tweede divisie mag noemen.

Bent u niet in de gelegenheid om met ons mee te gaan naar Drachten, maar wilt u het optreden toch graag live volgen? Op de website van Omrop Frieslan is een gratis livestream beschikbaar. Ons A-orkest zal tussen 14:00 en 17:00 uur het podium betreden. De volgorde van optreden wordt per loting bepaald.