Nieuwjaarsconcert CMV David

Afgelopen zaterdagavond 28 januari opende het A-orkest van de Christelijke Muziekvereniging David haar jubileumjaar met een nieuwjaarsconcert in de gymzaal bij dorpshuis “De Heerdt”. De zaal was volledig gevuld met supporters en genodigden. Mooi om te zien dat muziek leeft in de gemeenschap van Oosterwolde. Na het koraal “Alles wat adem heeft love Den Heere” opende voorzitter Wilbert van de Weg de avond. Hij gaf daarna het woord aan Berend-Jan Spijkerboer die de presentatie van de avond op zich nam. Het A-orkest begon met het werk “Lake of the Moon” van componist Kevin Houben. Dit werk beschrijft de zoektocht van de inwoners van het Noord-Amerikaanse continent naar een plak waar ze een bestaan op kunnen bouwen. Deze plek wordt na veel ontberingen onderweg eindelijk gevonden bij het “Meer van de maan”. Na dit werk speelde Tamara van der Linde een solo op haar Bugel. Sweet Sunset werd door componist Jacob de Haan geschreven voor zijn dochter Hermanda. Tamara speelde het fantastisch. Na de Spaanse dans “Fandango” waarbij slagwerker Wiechert Steert helemaal los ging op de castagnetten en de zwoele klanken van “Latin Favorites” werd het prachtige koraal “The Gift of Music” gespeeld. Tussendoor werd Femke van Loo onderscheiden voor haar 12,5-jarige jubileum. Als afsluiting van de avond werd het werk Variations on Laudate Dominum gespeeld. Dit werk dat door Edward Gregson oorspronkelijk gecomponeerd werd voor Brassband werd door Danny Oosterman gearrangeerd voor fanfare. Het is een prachtig werk gebaseerd op het koraal Laudate Dominum.

Na afloop van het concert was er een receptie in dorpshuis “De Heerdt”. Voorzitter Wilbert sprak alle aanwezigen toe en bedankte de bevolking van Oosterwolde, de leden van de Club van 100 en alle mensen die David een warm hart toedragen. Tijdens de receptie werd de vereniging toegesproken door de voorzitter van de bond van Gelderland en Flevoland, de heer Chris Timmer. Er werd een oorkonde overhandigd ter ere van het 90-jarige bestaan van de vereniging.

Er kan terug gekeken worden op een geslaagde avond en een mooie start van het jubileumjaar. De volgende activiteit is het concert van de Slagwerkgroep op 1 april ook in de gymzaal van dorpshuis “De Heerdt”.

De foto’s van de avond zijn terug te vinden onder de volgende link: deel 1 en deel 2