Najaarsconcert Chr. Muziekvereniging David Oosterwolde

Op zaterdagavond 29 november 2008 organiseert de Chr. muziekvereniging DAVID uit Oosterwolde een uniek concert. In het kerkgebouw van geloofsgemeenschap Luctor et Emergo in Oldebroek zal vanaf 19.30 een combinatie van gospel- en fanfaremuziek ten gehore gebracht worden.

Het A-orkest van de muziekvereniging zorgt voor een divers programma. Onder andere het werk ‘Three Extraordinary Journeys’ van componist Philip Sparke zal worden opgevoerd. Dit werk gaat over de vele avonturen, die Jules Verne in zijn boeken beschrijft. In drie delen passeren ‘20,000 Leagues Under The Sea’, ‘Five weeks in a Balloon’ en ‘Around the World in 80 Days’ de revue. Philip Sparke heeft er een prachtig fanfarewerk van gemaakt waarin men wordt meegenomen in de avontuurlijke wereld van deze Franse ontdekkingsreiziger. Naast dit grote werk zullen ook de concertmars The Centurion, eveneens van Sparke, en Gaelforce van de componist Peter Graham ten gehore worden gebracht. Het laatste werk is gebaseerd op Keltische muziek en dans en door Luc Vertommen gearrangeerd voor Fanfare.

Naast deze werken zal ‘David’ een aantal optredens verzorgen met Hessel Buma. Buma is trompettist bij het Radio Filharmonisch Orkest. Het Radio Filharmonisch Orkest heeft als dirigent Jaap van Zweden en verzorgt haar optredens met name in het concertgebouw in Amsterdam.

Er zal naast al de orkestklanken ook ruimte zijn voor de klanken van gospelband ‘Seven’ uit Heerde. Gospelband ‘Seven’ is op de website van gospelgroepen.nl uitgeroepen tot dé ontdekking van 2008. Naast Mirjam Bouwman, die als EO-presentatrice bekend is, bestaat de band uit 6 andere leden. Met hun nieuwe cd ‘Windkracht 7’ bracht de band dit voorjaar 12 nieuwe nummers uit. Een aantal van deze afwisselende gospelsongs zal tijdens de avond ten gehore gebracht worden. Er zal ook samen met ‘David’ een aantal nummers worden gespeeld. Al met al wordt het een diverse avond met muziek voor iedereen. Meer informatie is te verkrijgen bij Wilbert van de Weg via telefoonnummer 0525-681046.