Muzikaliteit beloond tijdens solistenconcours David

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: het solistenconcours van David vond plaats! Veel muzikanten van muziekvereniging David Oosterwolde hadden lang naar dit moment toegewerkt. Muzikanten, van piepjong tot wat ouder, stonden allemaal klaar om van zich te laten horen. De ene deelnemer nog zenuwachtiger dan de andere, maar allemaal betraden ze het toneel. Met 24 optredens was het een echt muzikaal feest. Muzikanten lieten horen wat ze kunnen, en dat was voor iedereen op zijn/haar eigen niveau heel wat!

Deelnemers bespeelden verschillende instrumenten, variërend van kleine trom, tot bugel, tot es-bas. Elk optreden werd door vakkundig jurylid Arno Groeneveld van een opbouwend verslag en een puntenaantal voorzien. De heer Groeneveld reikte aan het eind van de avond ook de gewonnen prijzen uit.

De slagwerkbeker ging naar Lukas van der Maaten. Hij won deze beker met een optreden op kleine trom en behaalde hiermee 85 punten. De jeugdbeker werd vol verve veroverd door Mart van de Weg. Op zijn bariton speelde hij het stuk ‘’Met stevige tred’’. Hij behaalde met zijn vertolking maar liefst 89 punten. De duetbeker ging dit jaar naar Tamara van der Linde en Annelien Stoel. Dit tweetal speelde op bugel en cornet 88 punten bij elkaar. Met name de muzikale keuzes die ze maakten in de opzet van het duet vielen in de smaak bij de jury.

De seniorenbeker en eveneens de over-all beker voor de deelnemer met het hoogst aantal punten ging dit jaar naar Christina van der Schouw. Christina bespeelde zeer overtuigend de sopraansaxofoon, en maakte met de mooie muzikale lijnen en het technisch knappe spel grote indruk op de jury. Met het optreden werden 94 punten verdiend, wat een eerste prijs met lof van de jury betekende.

In een terugblik op de avond stelde jurylid Arno Groeneveld dat het muzikale niveau van David te prijzen is. In de uitslag is dit ook terug te zien. Er zijn mooie prijzen behaald, en drie optredens zijn met lof van de jury bekroond. Voor de toekomst heeft David nog veel jonge talenten om te stimuleren en te koesteren. Ontwikkeling op muzikaal vlak wordt met solistenconcoursen gestimuleerd. Een keer soleren voor publiek, wat is er mooier?!

Benieuwd naar de volledige uitslag? Klik hier!
Benieuwd naar de foto’s van deze avond? Klik hier!