Muziek in de klas van Oosterwolde

Alle leerlingen van groep 5 van basisschool De Wegwijzer te Oosterwolde zijn gestart met het project ‘’Muziek in de klas’’. Tijdens het project leren de kinderen muziekinstrumenten te bespelen. Trompetten, trommels, hoorns, bugels en baritons: zes weken lang klinken er vrolijke noten in Oosterwolde.

Het project is een samenwerking van Cultuurplein Noord-Veluwe, de basisschool en Christelijke Muziekvereniging David Oosterwolde. David stelt de muziekinstrumenten beschikbaar, en heeft de muziekleraren Mijndert Baas en Els Rademaker bereid gevonden vol enthousiasme met de kinderen aan het werk te gaan. De 34 kinderen leren twee muziekstukken te spelen, en na de lessenserie spelen de leerlingen voor het publiek tijdens een groot kinderconcert. Zaterdagmiddag 8 december treden ze op met het jeugdorkest van David. Op deze manier krijgen alle kinderen de kans om samen muziek te maken met een echt orkest en aan familie en bekenden te laten horen wat ze geleerd hebben.

Nu er landelijk meer aandacht komt voor het belang van muziekeducatie gebruikt CMV David graag de hashtag #muziekmaaktslim. Het is namelijk aangetoond dat het bespelen van een instrument in groepsverband zeer positieve effecten op de ontwikkeling van kinderen heeft. De kinderen leren allemaal een instrument te bespelen en naar elkaar te luisteren. Muziek maken kan de verbindingen in de hersenen verbeteren, samenwerking van kinderen stimuleren en emoties uitdrukken. Muziek leren maken is dus niet alleen heel leuk, maar ook zinvol.

Muziek in de Klas M.B.