Malletband David Oosterwolde wint beker!!!

De malletband van David Oosterwolde heeft zaterdag 30 september deelgenomen aan een concours van de CBOW in Ruinerwold. Zij speelden in de tweede divisie stilstaand Sambolero van Jan Geert Nagel en marcherend Time for a malletsong van Jacco Boganen. Hiermee verdienden zij van de juryleden, Gerard van de Kolk en Sjoerd Westra, 83.78 punten en daarmee behaalden zij de beker voor het hoogst aantal punten in de tweede divisie.

In een spannende wedstrijd, met 5 deelnemers in de tweede divisie, speelde de zeer jeugdige malletband zeer verdienstelijk. Zij kregen van de jury als opmerking: “Inzet van Maestoso gedeelte was het allermooiste van vandaag……”. Met een 9 voor techniek, ritmiek en tempo was instructeur/tamboer-maĆ®tre Gerhard van der Maaten dan ook zeer tevreden. Hij liet ook blijken dat hij trots was op deze prestatie met name omdat er een aantal leden vandaag voor het eerst marcheerden op een concours.

De malletband van David presteert al jaren goed op concoursen en festivals. Zo werd dit voorjaar al het festival van het Noord Veluws Muziekverband gewonnen en werd er een dikke eerste prijs gewonnen tijdens een concours van de NFCM in Dokkum. Om ook de komende jaren verzekerd te zijn van een goede bezetting is de malletband op zoek naar nieuwe leden. Een ieder die belangstelling heeft kan elke dinsdag vanaf 18.45 uur in de Heerdt terecht voor informatie. Je mag natuurlijk ook eerst vrijblijvend komen kijken.