Lid worden

Muziekonderwijs
Muziekonderwijs is voor een muziekvereniging onmisbaar. Als jeugdlid leer je noten lezen, en steeds meer leuke liedjes spelen. Na een tijdje leer je samen te spelen in een orkest of in de slagwerkgroep. Beetje bij beetje ontdek je dat muziek maken niet alleen erg leuk is, maar ook nog eens erg gezellig. Je bent immers niet alleen, maar maakt muziek in een groot orkest.
In een fanfareorkest een slagwerkgroep vind je onder andere de volgende instrumenten: bugel, hoorn, saxofoon, trompet, trom, marimba, xylofoon, pauken, tuba, trombone en bas.
Om ook in de toekomst kwalitatief goed muziekonderwijs aan te kunnen blijven bieden, heeft CMV David in 2014 besloten de lessen voor leerlingen jonger dan 21 jaar zelf te organiseren. Mijndert Baas is aangesteld als docent voor de koperblazers. In overleg met leerlingen ontwerpt hij lesroosters en organiseert hij de theorie- en praktijkexamens. Muziekonderwijs wordt gegeven aan de hand van verschillende lesfasen, die elk met een examen en diploma worden afgesloten. In elke lesfase (A tot en met D) wordt aan een ander, hoger, niveau van musiceren gewerkt. Om ook de leerlingen saxofoon en slagwerk muziekonderwijs aan te kunnen bieden, wordt nauw samengewerkt met buurtvereniging CMV Concordia Oldebroek.

Jeugdorkest
Na een jaar muzieklessen gevolgd te hebben, mag je instromen in het jeugdorkest van CMV David. Jonge, talentvolle en enthousiaste leden maken samen muziek op een goed niveau. Onder leiding van een volledig gekwalificeerd dirigent werk je toe naar optredens voor publiek. De muzikale jeugd van Oosterwolde kan zich meten met (volwassen) orkesten uit heel Nederland! Naast deelname aan festivals en concoursen, is het vooral ook erg leuk om lid te zijn van een jeugdorkest. Ieder jaar worden er leuke activiteiten georganiseerd, en krijgt het jeugdorkest een heel eigen jaarprogramma.
Het jeugdorkest repeteert iedere vrijdagavond van 18:30 tot 19:30 uur.

Slagwerkgroep
Na een jaar muzieklessen gevolgd te hebben, mag je instromen in de slagwerkgroep. De eerste helft van de repetitie speel je mee op zogenoemde signaalinstrumenten. Na het behalen van het A-diploma stroom je definitief door naar de slagwerkgroep. Je woont de repetities in geheel bij, en bespeelt ook andere instrumenten.
De slagwerkgroep staat onder leiding van John Jans en repeteert iedere woensdagavond vanaf 19:30 uur.

Opleidingskosten
Voor de opleiding van het eerste jaar wordt een vergoeding gevraagd van €250,-.
Het eerste jaar betalen de jeugdleden geen contributie. Na een jaar les betaalt het jeugdlid
€ 46,- per jaar aan contributie. Daar komen de opleidingskosten bovenop. De contributie voor leden van 16 jaar en ouder bedraagt € 168,- per jaar

Word lid!
Ben je 8 jaar of ouder en wil je een muziekinstrument leren bespelen? Dan ben je hartelijk welkom bij CMV David. Ben je wat ouder en wil je lid worden of het muziek maken weer oppakken, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. Je bent nooit te oud om te leren. Neem voor meer informatie een kijkje in onze informatiebrochure. Neem met vragen gerust contact op!

Schrijf je in!
Enthousiast? Schrijf je dan meteen in door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen.

Voor meer informatie, bekijk de informatiebrochure [pdf]

Inschrijfformulier nieuwe leden d.d. september 2018

CMV David zoekt jou!