Knap debuut van David op NK

Christelijke Muziekvereniging David uit Oosterwolde presenteerde zich afgelopen zaterdag 14 april voor het eerst op het Nederlands Kampioenschap voor Fanfares. Met een goed optreden en een puntentotaal van 86 werd de deelname aan het kampioenschap een groot succes! De organisatie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) hanteert een helder concept: alle orkesten uit een divisie spelen hetzelfde muziekwerk voor een geblindeerde jury. In Drachten betreden de beste orkesten van het land het podium, in de hoop de jury en het publiek te verrassen.

In de tweede divisie debuteerde David Oosterwolde. Onder leiding van dirigent Anne van den Berg was intensief toegewerkt en –geleefd naar dit moment. Op het werk ‘’By the River’’ van Jan van der Roost werd urenlang gerepeteerd. Voor het orkest een perfecte gelegenheid diep in de materie van een muziekstuk te duiken, en de grenzen van haar kunnen op te zoeken. Met onregelmatige maatsoorten en ritmisch lastige passages werd David flink uitgedaagd.

Tijdens de prestigieuze wedstrijd wist het orkest te pieken. De jury was onder de indruk van de klank van het orkest, en prees de muzikale lijnen in het spel. In vergelijking tot de andere deelnemende orkesten viel David qua grootte op. Het orkest uit het kleine Gelderse Oosterwolde vulde het podium met 58 leden. Het optreden van David werd met 86 punten beloond; een heel mooie score. Het was genoeg voor de vierde plaats in het klassement. Een debuut waar de club trots op mag zijn!