Kinderconcert één groot feest

Op zaterdagmiddag 8 december werd in de gymzaal van De Heerdt een groot kinderconcert georganiseerd. Tijdens dit concert lieten de leerlingen uit groep 5 horen wat ze tijdens het project ”Muziek in de Klas” geleerd hebben. Onder leiding van muziekdocenten Mijndert Baas en Els Rademaker hebben ze kennis gemaakt met het bespelen van een blaasinstrument. De muziekstukken werden samen met het jeugdorkest van David uitgevoerd. Vol enthousiasme werd er gespeeld en gezongen. Het publiek was merkbaar onder de indruk van deze jonge muzikanten! De volle zaal reageerde met groot applaus op de bijdrage van de jeugd. Samen muziek maken is het leukste wat er is.

Solisten Marjolein en Elief (leden van het jeugdorkest) straalden met hun bugeltjes, en lieten aan het publiek horen hoe mooi dit instrument klinkt wanneer je voor een langere periode muzieklessen volgt. Het jeugdorkest speelde vrolijke muziek, en de wethouder van de gemeente ontving van Mijndert een spoedcursus dirigeren. Als een ware ”Maestro” gaf hij de inzetjes aan.

Aan alle leerlingen uit groep 5 werd aan het einde van de middag een mooi certificaat uitgereikt. De deelname aan het project was zonder meer geslaagd! Als David zijn we erg trots op de leergierigheid van alle kinderen en het knappe optreden dat ze gegeven hebben.

Het project ”Muziek in de Klas” is mogelijk gemaakt door de cultuurmakelaar van de gemeente, de school De Wegwijzer, muziekdocenten Mijndert en Els (via David) en het jeugdorkest van David.

Wilt u nog even nagenieten van de mooie middag? De eerste foto’s staan al online. Ga voor de filmpjes naar onze Facebookpagina @David Oosterwolde.