Jeugdorkest wint festival Schoonhoven – dagverslag

Het is zaterdag 4 december en de wekker gaat vroeg deze morgen. Met kleine oogjes druppelen de jeugdleden van het jeugdorkest van David naar de verzamelplaats, de Heerdt. Ietsje later dan gepland rijden wij met een gedeelte van de jeugdleden naar LMB Wielink, gelegen aan het vroeger genoemde urenwegje (tegenwoordig de Westerweg). De rest van het orkest staat ons daar al op te wachten.
Bij aankomst zie ik dat een grote John Deere (6430?) is klaargezet voor het maken van een mooie groepsfoto. Waarom? Omdat de LMB Wielink onze nieuwe shirts heeft gesponsord. Wij, als jeugdorkest, zijn daar natuurlijk heel blij mee! Ziehier de groepsfoto. Nogmaals bedankt LMB Wielink!

IMG-20171104-WA0010

Het maken van de groepsfoto is niet het enige waarom de jeugdleden op deze koude novembermorgen zijn bijeengekomen, want er dient gemusiceerd te worden op het TAVENU Muziekfestival in Schoonhoven. Rond 8:30u rijden wij van de Westerweg naar Schoonhoven. De rit duurt iets langer dan een uur, en dan arriveren wij op de plaats van bestemming. Enigszins gedesoriënteerd waar wij heen moeten met onze koffers, worden wij opgewacht door Hetty. Zij begeleidt ons naar brandweerkazerne. Brandweerkazerne? Ja, dat is onze inspeelruimte! Nadat iedereen de koffers heeft gedropt op de aangewezen locatie, gaan wij even wat koffie drinken. Dat is nodig, want oh, oh, oh wat is het toch vroeg. Tussendoor zingen we voor Eva, de jarige jet!
Ik kijk op de klok en zie dat er verwacht wordt dat we gaan inspelen. Tijdens het inspelen neemt Anne (onze dirigent) de laatste frases en moeilijke muzikale zinnen door om de puntjes op de i te zetten. Eenmaal aangekomen op het podium neemt de spanning toe. Dit is het moment waar we vanaf de zomer mee bezig zijn geweest en nu moet het dan ook maar even gebeuren. Twee stukken staat op het programma: “Cortege, Choral et Farandole” en “Dakota”. De werken worden serieus goed gespeeld! Harmonieus, maar ook op sommige momenten ‘’vol dr op klatsen’’ (#vdok). Leuke vermelding is dat het publiek zo onder de indruk was van het eerste stuk dat ze vergaten te klappen. Daarna gaan we zwetend het podium af. Tijd voor rust en ontspanning totdat de prijzen worden uitgereikt.
Dan is het moment daar. De uitslagen worden bekend gemaakt. De uitslag (hieronder bijgevoegd) spreekt voor zichzelf. Een grote bos met punten. David uit Oosterwolde (Gld) heeft goed van zich laten horen met gemiddeld 87,08 punten. Het bleek de hoogste score van de dag te zijn. Met gezang en gejoel worden de punten ontvangen. De beloning: een welverdiende McFlurry. Dank aan alle jeugdleden en dirigent voor hun inzet!

FB_IMG_1509905173849 (1)