Jeugdorkest David Oosterwolde wint wederom de “Minze Jansma”Trofee!

Zaterdag 28 mei is het opleidingsfestival van het Noord Veluws Muziekverband gehouden in de Kamphal te Wezep. Met beoordelingswerk Concerto d’Amore pakt David voor de derde achtereenvolgende keer de trofee.

Om 19.30 uur opende voorzitter Wibrand van Norel het festival voor een volle zaal. Nieuw dit jaar was de invulling van het optreden. Elk orkest krijgt 20 minuten de tijd om een eigen invulling aan de avond te geven. Voorwaarde is wel dat er 1 beoordelingswerk uit de eigen afdeling gespeeld wordt. De resterende tijd kan vrij worden ingevuld om het “show”gehalte wat omhoog te krijgen. Dit wordt beoordeeld door een publieksjury, zij kijken vooral naar de gehele uitvoering en presentatie.

Dit bracht bij ons ook wat nieuws aan het licht, we moeten toch een beetje goed voor de dag komen en er werd door Daniëlle een plan bedacht om georganiseerd naar de stoelen te lopen. Onder geroffel van pauken en cymbals kwamen de trompetten, trombones, hoorns, bassen, tuba’s, saxen en bugels op. Zodra iedereen op haar plek stond werd er een intro gesproken, hierna kwam onder luid geroffel Jan Hibma de zaal in en werd zonder verdere aankondiging het koraal ingezet.

Daniëlle kondigde het verdere progamma aan: Concerto d’Amore, Tropical party en It don’t mean a thing. Concerto d’Amore is beoordeeld en hiermee pakt David voor de 7e keer in 8 jaar de beker. Jurylid Tijmen Botma sprak zijn lof uit over het optreden, “je kunt merken dat de muzikanten de muziek leuk vinden”. Na dit werk volgden Tropical party en It don’t mean a thing. Een party was het want de hele zaal stond mee te swingen en het optreden werd met luid applaus beloond.

De jeugd van Excelsior Oostendorp is met het werk Soultime van Ronald Kemen tweede geworden. De derde plaats ging dit jaar naar het B-orkest van de Eendracht Wezep. De publieksprijs onder jurering van Gerard van de Velde en Piet van Ommen is gegaan naar het B-orkest van de Eendracht. De jury sprak haar lof uit over hoe het orkest omgegaan is met het nieuwe concept. Dit is wat het Noord Veluws Muziekverband graag in de toekomst bij meerdere orkesten ziet. Na de uitslagen was de jeugd niet meer te temmen en werd luid het “bol an touw” gezongen en meerdere polonaises ingezet.

De jeugd van David kan weer terug kijken op een zeer geslaagd festival!