Jeugdorkest David Oosterwolde pakt de “Minze Jansma” wisseltrofee

Het jeugdorkest David Oosterwolde is zaterdag 29 mei tijdens het jaarlijkse opleidingsfestival voor jeugdorkesten van het Noord Veluws Muziekverband winnaar geworden van de “Minze Jansma” wisseltrofee. Onder leiding van Jan Hibma werd ‘Oregon’ van Jacob de Haan prima uitgevoerd. De tweede plaats was voor Concordia uit Oldebroek. Het B-orkerst van de Eendracht uit Wezep pakte de derde plaats.

Om zeven uur opende de nieuwe voorzitter, Wibrand van Norel, voor een volle zaal in het Kulturhus “De Talter” in Oldebroek het jaarlijkse opleidingsfestival van het Noord Veluws Muziekverband. De moeilijke taak van jurering was in handen van Danny Oosterman uit Aarlanderveen.
David speelde onder leiding van Jan Hibma ‘Oregon’ van Jacob de Haan. Dit is een ‘fantasy for band’, dat vertelt over het verhaal van “Oregon”, één van de noordwest gelegen staten van Amerika. Aan de hand van een treinreis over de Nothern Pacific Railrond wordt de luisteraar meegevoerd door het boeiende landschap van Oregon. David speelde met een technische perfectie en de goede drive maakte hen winnaar.

Concordia uit Oldebroek pakte met dirigent Pieter Bosma de tweede plaats met het werk “Cortége”. Dit is een stuk dat elk orkest, ongeacht het niveau, leuk vindt. Concordia is een orkest met een prachtige klank waar de muzikale en elementaire goed verzorgd zijn.
Het B-orkest van de Eendracht uit Wezep behaalde met Hendry van Loo het brons. Er werd een prachtige bugelsolo vertolkt. Al met al was het een knappe prestatie voor dirigent en orkest.
Nieuw dit jaar was de publieksprijs die aan het evenement verbonden was, in de vorm van een vlag. Deze werd gewonnen door Concordia Oldebroek.
Voor het jeugdorkest van David is dit 6e overwinning in de laatste zeven jaar. Vanaf 2004 moest David alleen in 2008 het B-orkest van de Eendracht uit Wezep voor laten gaan. De overige jaren mocht het jeugdorkest van David de wisseltrofee naar Oosterwolde meenemen.

Het aankomende weekend (vrijdag en zaterdag) zal het jeugdorkest van David afreizen naar Schiermonnikoog om ook daar deel te nemen aan het festival wat georganiseerd wordt door de friese bond.