Jeugdorkest CMV David Presenteert ‘De Wereld der Dieren’

Afgelopen zaterdag 10 december bracht het jeugdorkest hun blik op het dierenrijk muzikaal ten gehore. Sinds de zomervakantie is het jeugdorkest al bezig met de voorbereiding. Dit concert heeft als thema ‘Het Dierenrijk’ welke worden vormgegeven door acts, toneel en muziek. Het toneel is prachtig versierd met palmbomen en ballonnen. Bij binnenkomst krijg je het gevoel dat je het dierenrijk binnenstapt. Iets over half drie zit de zaal bijna vol en begint het concert.

Het eerste stuk “A day a the circus” neemt je mee naar het circus. De circusdirecteur (Wilbert van de Weg) neemt het woord en vertelt over de fantastische acts die de toeschouwers zullen gaan zien. Het jeugdorkest neemt de muzikale honneurs waar. We zien clowns, acrobaten en dieren. Het meest spectaculair is de human cannonball. De human cannonball (gekleed als Batmen) rijdt met zijn batmobiel naar het kanon. De klanken van het jeugdorkest maken deze act nog spannender. Opeens klinkt er een harde knal, gevolgd door een luidkeels ooh-eeh totdat er nog een harde knal klinkt. Ernstig verward komt de human cannonball, uitgevoerd door Bertil Wielink, weer ten toneel. Na het afsluitende akkoord valt hij neer. Daarna neemt de circusdirecteur het weer over. Na de klanken van het laatste deel, “Grande Finale” hebben geklonken, komen Freek en Fabienne op.

Deze dierenvrienden gespeeld door Lotte Zijlstra en Nathan Demming nemen ons mee in een zoektocht naar de koning der dieren. Enthousiast vertellen zij over de hoe mooi de dieren wel niet zijn. Het jeugdorkest draagt daaraan bij door het stuk “A view at the zoo” te spelen. Verschillende diersoorten passeren de revue. Hilariteit alom als er poep van de leeuw wordt gevonden. Het publiek doet enthousiast mee. Net voor de pauze wordt stil gestaan bij het nieuwe tenue van het jeugdorkest van David Oosterwolde. Het resultaat is een prachtige polo mede mogelijk gemaakt door AGJ en gesponsord door LMB Wielink. Wij bedanken LMB Wielink met een prachtig boeket en de overhandiging van de nieuwe polo.

Na de pauze gaat het spektakel verder. Het jeugdorkest speelt ‘Le Carnival des Animeaux’. Een fraai hoogtepunt in dit stuk  is het deel over de olifant vertolkt door een solo op de besbas. Het slot eindigt met een geweerschot die een onschuldige koekoek het leven kost. Dit gaat Freek en Fabienne niet in de koude kleren zitten. Net nadat zij het toneel hebben verlaten, komt een majestueus dier de zaal binnen. Op dat moment schreewen de kinderen “Freek, Fabienne” en binnen een seconde staan de dierenvrienden weer in de zaal. Eindelijk hebben ze de leeuw gevonden. Tot slot speelt het jeugdorkest toepasselijke: ‘The lion sleeps tonight’. Daarmee komt een einde aan een vermakelijke middag.

Wij willen alle toeschouwers bedanken en zien jullie graag terug op een volgend optreden van het jeugdorkest van David.

De foto’s zijn hier te vinden deel 1 en deel 2.