Jeugd dagje uit naar Giethoorn

Op zaterdag 29 september zijn de leden van het jeugdorkest afgereisd naar Giethoorn voor een gezellige middag.

Rond 1230 zijn we vertrokken richting Giethoorn. Iedereen was behoorlijk zenuwachtig wat we zouden gaan doen, want in een plaats als Giethoorn weet je het maar nooit.
Aangezien de reis goed ging hadden we mooi even tijd over om wat te snoepen en te drinken en konden de stoere jongens even het natte gras verkennen.

Toen iedereen er was kwam er net een hele harde stortbui. Hadden we mooi even geluk dat we nog niet vertrokken waren anders was iedereen zeker kletsnat geregend.
Zodra de zon weer tevoorschijn kwam werd uitgelegd wat de bedoeling was.
In Giethoorn waren 10 schatkisten met inhoud verstopt. De coördinaten van deze schatkisten waren in een GPS apparaat ingevoerd waarmee we deze moesten opsporen.
In deze schatkisten zaten prijzen verstopt die direct opgegeten konden worden zoals chips, stroopwafels en drinken.

We werden in 4 boten verdeeld en de strijd kon losbarsten. Al gauw was iedereen een kant opgevaren om zoveel mogelijk schatkisten te zoeken. Tegen 16:30 uur kwam de laatste boot weer aan wal en konden de apparaten worden uitgelezen. Op deze manier kon je mooi terug zien waar je langs gevaren had en hoeveel schatkisten er gevonden waren door elk team. Er was 1 team met voorsprong de beste, zij hadden maar liefst 5 schatkisten als eerste gevonden.
Dit team bestond uit Imke, Renate, Christina, Brenda, Annelien en Wiechert.

Als afsluiting zijn we naar Wezep gereden waar we bij het Middelpunt heerlijk patat gegeten hebben. Klik HIER voor de foto’s.

Het was een geslaagde dag waar we met plezier naar kunne terugkijken.