High-Tea Jeugdorkest David groot succes

Alle leden van het jeugdorkest van David Oosterwolde kunnen terugkijken op een geslaagd High-Tea Concert. Het smakelijke concert werd afgelopen zaterdagmiddag door een groot aantal mensen bezocht en stond in het teken van veel gezelligheid. Op de menukaart stond naast allerlei lekkers ook mooie muziek.

In voorbereiding op het High-Tea Concert werden alle jeugdleden gevraagd om hun creativiteit in te zetten tijdens het verzorgen van de vele hapjes, zoals deze geserveerd horen te worden tijdens een echte High-Tea. Dit jaar kreeg het jeugdorkest hulp van de bewoners van ‘Het Adelaarsnest’ Oosterwolde. Deze samenwerking zorgde ervoor dat de zoetigheden op prachtige schalen terecht kwamen, en ook de bediening tijdens het concert dik in orde was. De theekannen, schaaltjes, etagères, muffins, koekjes, andere baksels en snoepjes vulden de tafels. Naast thee werd er ook koffie en ranja geserveerd.

Het jeugdorkest bracht onder bezielende leiding van dirigent Jan Hibma een gevarieerd programma. De muziekwerken droegen niet alleen bij aan een gezellige sfeer in de zaal, maar waren ook voor de jeugdleden weer een uitdaging om te spelen. Het nieuw ingestudeerde werk ‘Don’t Cry for me Argentina’ werd enthousiast uitgevoerd en door het publiek goed ontvangen.

Na de pauze traden de allerjongste leden van David op. Deze leerlingen zijn na de zomervakantie met muziekles begonnen, en krijgen elke dinsdagmiddag les van Henk van de Wetering. De muzikanten wisten met hun vertolking van ‘Mieke houd je vast’ de zaal te overtuigen van hun talent.

Het jeugdorkest vervolgde het programma en sloot af met ‘Mamma Mia’. Na dit werk gespeeld te hebben, gaf dirigent Jan Hibma het stokje over aan een wel zeer muzikaal bewoner van ‘Het Adelaarsnest’. De vrolijke toegift werd er één om niet snel te vergeten.

Ook in de toekomst hoopt de jeugd van David nog veel concerten te kunnen verzorgen. Door een muzikale bijdrage te leveren in de samenleving, hoopt het jeugdorkest ook andere jongeren aan te sporen zich bij de muziekvereniging aan te sluiten. Daarnaast wil ze vooral nog veel mensen laten genieten van mooie fanfaremuziek.

Kijk HIER voor de foto’s