Geslaagde afsluiting seizoen 2014-2015

Afgelopen vrijdagavond 26 juni hebben het A-orkest, het jeugdorkest en de slagwerkgroep als afsluiting op het seizoen 2014-2015 een buitenconcert gegeven op de parkeerplaats bij dorpshuis “De Heerdt”. Het was een geslaagde afsluiting van een mooi seizoen, waarin de slagwerkgroep goede resultaten behaalde op het concours en de Nederlandse Kampioenschappen. Het Jeugdorkest won in de vijfde divisie op het concertconcours in Zutphen vorig jaar en nam deel aan een geslaagd Jeugdmuziekfestival eind mei. Het A-orkest verzorgde een prachtig concert met Jan Vayne en Freek van der Heide en nam vorige week zaterdag deel aan het festival van het Noord Veluws Muziekverband.

Het combinatieorkest van het A-orkest en jeugdorkest speelde onder andere de werken City Scapes, Song of Liberation en Spiritual Moments. De slagwerkgroep voerde onder andere een bewerking van het nummer Under Pressure op.  Er was mooie publieke belangstelling.

BBQ
Na het optreden werd het seizoen traditioneel afgesloten met een barbecue. Ook de leden van de club van 100 waren uitgenodigd. Tijdens het voorjaarsconcert 2014 van de christelijke muziekvereniging “David” werd de Club van 100 “David” in het leven geroepen. De Club van 100 heeft als doel “David” financieel te ondersteunen, zodat de muziekvereniging kan blijven investeren in het opleiden van de jeugd, het aanschaffen van instrumenten en het organiseren van muzikale activiteiten. Hierdoor blijft de muziekvereniging gewaarborgd voor de gemeenschap van Oosterwolde.

Foto’s van het buitenconcert zijn hier te vinden.