Geslaagd voorjaarsconcert

De Christelijke muziekvereniging “David” kan terugkijken op een geslaagd voorjaarsconcert. Om exact 19.30 begon de Malletband met een koraal de avond. Na de opening van voorzitter Wilbert van de Weg brachten ze de rest van hun diverse programma ten gehore. Met name het werk Amarna dat over de dynastiĆ«n van het Egyptische Rijk ging was erg geslaagd.

Na de malletband was het de beurt aan het Jeugdorkest. Het Jeugdorkest stond deze avond onder leiding van dirigent Anne van den Berg. In verband met het ziek zijn van dirigent Jan Hibma heeft hij zowel het Jeugdorkest als het A-orkest in ieder geval tot aan de zomer onder zijn hoede. Ook het Jeugdorkest bracht een mooi en divers programma ten gehore. Supertramp, Yellow Mountains en Patsy passeerden de revue. Ook het festivalwerl “The Baron of Dedem” werd ten gehore gebracht. Dit werk over het ontstaan van het plaatsje Dedemsvaart kwam al aardig uit de verf.

Na de pauze had de jongste jeugd de eer om te openen.De 8 leerlingen hebben sinds oktober les van Henk van de Wetering. Nadat ze op school een lesprogramma over onder andere fanfaremuziek hebben gevolgd zijn ze enthousiast begonnen aan hun muziekcarriĆØre bij “David”.

Na de jongste jeugd was het de beurt aan het A-orkest van “David”. Er werd gestart met het flitsende Flashing Winds. Daarna volgde Romance, een hoornsolo van Femke van Loo met begeleiding van het orkest. Na de aloude mars Gammatique speelde de bugelsectie Over the Rainbow. Na de prachtige koraalklanken van In perfect Peace was het slot Spaans getint: Fandango.

Foto’s van de avond