Geslaagd voorjaarsconcert CMV David

Afgelopen vrijdagavond heeft de Christelijke muziekvereniging David een geslaagd voorjaarsconcert gehad. Alle onderdelen van de vereniging gaven acte de présence. Voor de pauze was het de beurt aan de Slagwerkgroep die onder leiding van John Jans een waar feestje opvoerde met bekende werken als Under Pressure, Africa en als slotwerk Jamaican me crazy man!

Na de Slagwerkgroep was het de beurt aan het jeugdorkest dat onder leiding van dirigent Jan Hibma onder andere Abba Gold en The Blues Factory opvoerde. Tijdens het optreden van het jeugdorkest mocht ook het jongste lid Esra Bos haar eerste optreden verzorgen. Ze vond het helemaal niet spannend gaf ze aan presentator Berend Jan Spijkerboer aan.

Na een korte pauze mocht het A-orkest de avond afsluitend. Als intro werd het welbekende koraal Crimond opgevoerd, daarna was het de beurt aan de mars Arromanches. Na het werk Banks of Doon mocht solist Wiechert Steert optreden op een wel heel bijzonder instrument, namelijk een historische Scheidegger Typemachine. Het werk de Typewriter van H. van der Heide is speciaal voor de schrijfmachine geschreven. Wiechert voerde het werk op als een echte kantoorklerk op compleet met een thermoskan koffie en de bammetjes van mevrouw Steert. Na een swingende Ragtime waarin de Euphoniums de lead hadden was het de beurt aan soliste Christina van der Schouw. Het werk Gabriella’s Song speelde ze prachtig op haar sopraansax. Na een vlotte Polka die door Willy Hauvast gearrangeerd werd op basis van een welkende melodie van componist Johan Strauss zat de avond er weer op.

Zes jubilarissen
Tijdens het voorjaarsconcert werden in totaal zes jubilarissen gehuldigd. Bij de Slagwerkgroep werden Hilde Wastenecker, Gemma van ’t Hof en Rianne Spronk-Elzerman gehuldigd voor hun 12,5-jarige lidmaatschap bij onze vereniging. Tijdens het optreden van het A-orkest werden Johan Strijkert, Dirien Van de Weg-Regterschot en Erik van Wijhe gehuldigd voor hun 25-jarige lidmaatschap. Voorzitter Wilbert van de Weg mocht ze de insignes van de KNMO op spelden. Als vereniging zijn we blij met zoveel trouwe leden.

Al met al was het geslaagde avond, die op vakkundige wijze door presentator Berend Jan Spijkerboer gepresenteerd werd. Foto’s van de avond zijn te vinden onder de volgende link.