Geslaagd solistenconcours CMV David

Zaterdagavond 27 februari was het al vroeg op de avond spannend in de grote zaal van dorpshuis “De Heerdt”. Het interne solistenconcours ging om 18.00 van start. Boaz Dickhof en Lukas van der Maaten mochten het spits afbijten. Samen met hun muziekleraar Pieter van Loo gaven ze een daverende drumsolo weg. En dan te bedenken dat deze muzikanten net een half jaar bezig zijn. Naast deze twee slagwerktalenten lieten ook Rosalie Steert, Eva Doornewaard, Mart van de Weg, Elief Wielink en Rinze Evink voor het eerst hun klanken horen op een solistenconcours. Als vereniging zijn we trots deze jonge muzikanten, die dit maar gewoon even doen. Optreden voor publiek. Chapeau.

Naast de jeugd had zich ook een groot aantal senioren zich opgegeven. Een aantal deed weer eens mee na jaren het solistenconcours te hebben gelaten voor wat het was. Het was een uiteindelijk een mooie mix van jong en oud. Een groot aantal muzikanten werd begeleid door pianist Henk van de Wetering. De weken ervoor werd er druk gerepeteerd, en dat was ook te horen. Stuk voor stuk werden er mooie optredens neergezet. Jurylid Gerben Pol, dirigent van buurtvereniging “De Eendracht” Wezep, had de taak de optredens te beoordelen.

Al met al verliep de avond voorspoedig en rond de klok van 21.00 waren de punten en de prijzen bekend. De duetbeker ging naar Tamara van der Linde op Bugel en Annelien Stoel op Cornet. Ze speelden het duet Innocence van Bert Appermont uit het hoofd. De jeugdbeker ging naar Michaël Verniers. Michaël speelde Op een Middag van A. Waignein. Ook Michaël speelde het werkje uit zijn hoofd. De seniorenbeker en de totaalbeker ging dit jaar opnieuw naar Daniëlle van den Born. Zij speelde het werk Petit Pièce Concertante van G. Balay en behaalde daarmee 90 punten en dus lof van de jury.

De uitslag van de avond is te vinden door het bestand Uitslag Solistenconcours David 2016 te openen.

De foto’s zijn te vinden onder de volgende link.