Een geslaagde middag met het reünieorkest

Wanneer je afgelopen zaterdagmiddag 6 mei de Heerdt in Oosterwolde binnenliep, was het meteen gezellig. Zowel huidige leden van het A-orkest als 28 oud-leden maakten van de gelegenheid gebruik om samen een middag muziek te maken. Veel mensen hadden elkaar langere tijd niet gesproken en er werd dan ook volop bijgepraat.

Op vrijdagavond 28 april kon men de bladmuziek ophalen bij de wekelijkse repetitie. Thuis konden de stukken alvast worden geoefend. Oud-dirigent Jan Hibma, die dit reünieorkest met veel enthousiasme heeft gedirigeerd, had een aantal werken uitgezocht waarmee David in het verleden mooie successen had behaald. Ook een aantal bijzondere werken zat daarbij. Een pareltje is “Gouden Harpen” geschreven door H. van Loo sr. Een handgeschreven werk. Wat een mooi stuk om te spelen!

Een ander bijzonder werk dat ter gehore werd gebracht was Tricky Trumpets, een solowerk voor de gehele trompetsectie! Een echte uitdaging, maar het resultaat mocht er wezen! De solo ging na een paar keer oefenen prima: complimenten!

Met een pauze van een half uur tussendoor, werd om half vijf het laatste loopje doorgenomen. Het reünieorkest was klaar voor het optreden! De repetitie werd afgesloten met een groepsfoto van alle oud-leden die deze dag hebben meegewerkt.

Iets voor vijf uur liep de zaal vol. Er waren meer mensen dan verwacht en er moesten dan ook nog flink wat stoelen en banken worden bijgezet. Het is altijd leuk om te zien hoeveel mensen graag even komen luisteren, het geeft voldoening om te weten dat je een publiek hebt dat dankbaar is voor wat je doet!

Tijdens het optreden vertelde Jan Hibma bij ieder stuk een korte anekdote, vaak goed voor een lach bij zowel publiek als orkest!

Deze middag is er vaak gezegd dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Wie weet zien we elkaar over 5 of 10 jaar weer?

 

Klik hier voor de foto’s van deze dag.