Dubbelconcert David & Concordia

Op zaterdag 24 november delen CMV David Oosterwolde en CMV Concordia Oldebroek één podium. De twee grote fanfareorkesten presenteren zich aan elkaar en aan het publiek. De orkesten willen laten horen hoe fantastisch het is om in eigen regio een avond van concertmuziek te kunnen genieten. Nog geen vier kilometer van elkaar verwijderd; maar elk met een eigen, groot en goed presterend A-orkest. Oosterwolde en Oldebroek zijn hierin een voorbeeld van hoe het muziek maken leeft, en nog altijd een bijdrage kan leveren aan de cultuur van de dorpen. Op het landelijke podium doen beide orkesten mee in de hogere divisies. Muzikaal talent te over dus!

Om 19:30 uur start David Oosterwolde onder leiding van dirigent Anne van den Berg het optreden met een spetterend openingswerk. Vervolgens wordt het werk ‘’DAVID”, dat door Rob Goorhuis voor het orkest gecomponeerd is, uitgevoerd met Maaike Bosscher als solist op harp. Met het prachtige koraal ‘’Abendlied’’ en het vrolijke ‘’Whistle for a Penny’’ wil David zich van haar beste kant laten zien.

Als onderdeel van de samenwerking van beide verenigingen zal er een solistenuitwisseling plaatsvinden. Erwin Draaijer (Concordia) verklankt op zijn grote bas een kleine rode aap (‘’Little Red Monkey’’), onder begeleiding van David Oosterwolde. Daniëlle van den Born (David) soleert met Concordia Oldebroek. Daniëlle speelt het sfeervolle werk ‘’Sweet Sunset’’ op haar bugel.

Concordia Oldebroek staat onder leiding van Jaap Musschenga en start het programma met ‘’Verso Libre’’, een energiek werk met Spaanse invloeden. Verder kiest het orkest voor het fanfarewerk ‘’Elegy 1’’ en het solowerk voor vibrafoon en orkest ”A Tribute to Lionel” met Pieter van Loo als solist.

De avond wordt georganiseerd in Kulturhus de Talter te Oldebroek. Toegang tot het concert is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden.

image-2018-10-22