Leden jeugdorkest

Het jeugdorkest staat net als het A-orkest onder leiding van Anne van den Berg. De basis van het A- orkest begint al bij de jeugd, en er is dan ook duidelijk voor eenzelfde dirigent voor beide orkesten gekozen. Het orkest repeteert op vrijdag van 18.30 tot 19.30 uur. Voor de jeugd wordt jaarlijks een mooi programma gemaakt. Dit begint met de voorjaarsuitvoering in maart, en met het opleidingsfestival van het Noord-Veluws Muziek Verband in mei. In het najaar wordt afwisselend deelgenomen aan een festival of concours, of er wordt een concert georganiseerd. Zo werden er bijvoorbeeld al High-Tea-concerten georganiseerd, die erg in de smaak vielen van het publiek. Vorig jaar organiseerde de jeugd voor het eerst een uitgebreid kinderconcert, en dit jaar zal de jeugd deelnemen aan een groot muziekfestival in Schoonhoven.

Het jeugdorkest van David is een breed opleidingsorkest waar jonge leerlingen en een paar ”late” leerlingen kennis maken met kwalitatief goed muziek maken in een leuke sfeer. In een orkest worden mensen uitgedaagd om het beste uit hun eigen instrument te halen, maar ook om naar elkaar te luisteren. Muzikale scholing is goed voor het brein, maar is daarnaast ook hartstikke gezellig. Binnen het jeugdorkest van David wordt gezocht naar juist die combinatie.

10 dec. 2016 (2)

Annemijn van Bruggen
Femke van Loo

Saxofoon