Orkesten

A-orkest
Het A-orkest staat onder enthousiaste leiding van dirigent Anne van den Berg en repeteert elke donderdag van 19.45 tot 21.45 uur. Ieder jaar verzorgt het A-orkest een optreden tijdens de voorjaarsuitvoering in Oosterwolde en tijdens het concertfestival dat georganiseerd wordt door het Noord-Veluws Muziek Verband. Regelmatig wordt deelgenomen aan concertconcoursen en andere nationale wedstrijden. Op andere momenten organiseert het A-orkest zelf grote concerten.
Jaarlijks werkt het A-orkest mee aan vieringen van 5 mei, Koningsdag, en aan kerkdiensten in Oldebroek en Oosterwolde.

Jeugdorkest
Ook het jeugdorkest staat onder leiding van Anne van den Berg. De basis van het A- orkest begint al bij de jeugd. Daarom is er uitdrukkelijk voor eenzelfde dirigent voor beide orkesten gekozen. Het jeugdorkest repeteert op donderdag van 18.30 tot 19.30 uur. Voor de jeugd wordt jaarlijks een mooi programma gemaakt. Dit begint met de voorjaarsuitvoering in maart, en met deelname aan opleidingsfestivals. In het najaar wordt afwisselend deelgenomen aan een festival of concours, of er wordt een concert georganiseerd. Zo werden er bijvoorbeeld al High-Tea- en kinderconcerten georganiseerd, die erg in de smaak vielen van het publiek.
Het jeugdorkest van David is een breed opleidingsorkest waar beginnende muzikanten kennis maken met kwalitatief goed muziek en de leuke Davidsfeer. In een orkest worden mensen uitgedaagd om het beste uit hun eigen instrument te halen, maar ook om naar elkaar te luisteren. Muzikale scholing is goed voor het brein, maar is daarnaast ook hartstikke gezellig. Binnen het jeugdorkest van David wordt gezocht naar juist die combinatie.

Slagwerkgroep
De slagwerkgroep staat sinds september 2019 onder leiding van dirigent Frank Ritsema. De slagwerkgroep heeft zich ontwikkeld tot een heus concertorkest. De transformatie van marsformatie tot orkest heeft goed uitgepakt. De slagwerkgroep van David is zichtbaar op verschillende podia, en tijdens de evenementen in het dorp.
De slagwerkgroep repeteert elke woensdag van 19.30 tot 21.30 uur.