Orkesten

A-orkest
Het A-orkest staat onder enthousiaste leiding van dirigent Anne van den Berg en repeteert elke vrijdag van 19.45 tot 21.45 uur. Ieder jaar verzorgt het A-orkest een optreden tijdens de voorjaarsuitvoering in Oosterwolde en tijdens het concertfestival dat georganiseerd wordt door het Noord-Veluws Muziek Verband. Het ene jaar wordt in het najaar deelgenomen aan een concertconcours, en in het andere jaar organiseert het A-orkest zelf een groot najaarsconcert.
Jaarlijks werk het A-orkest mee aan vieringen van 5 mei, Koningsdag, en aan kerkdiensten in Oldebroek en Oosterwolde .

Jeugdorkest
Het jeugdorkest staat ook onder leiding van Anne van den Berg. De basis van het A- orkest begint al bij de jeugd, en er is dan ook duidelijk voor eenzelfde dirigent voor beide orkesten gekozen. Het orkest repeteert op vrijdag van 18.30 tot 19.40 uur. Voor de jeugd wordt jaarlijks een mooi programma gemaakt. Dit begint met de voorjaarsuitvoering in maart, en met het opleidingsfestival van het Noord-Veluws Muziek Verband in mei. In het najaar wordt afwisselend deelgenomen aan een festival of concours, of er wordt een concert georganiseerd. Zo werden er bijvoorbeeld al High-Tea-concerten georganiseerd, die erg in de smaak vielen van het publiek. Vorig jaar organiseerde de jeugd voor het eerst een uitgebreid kinderconcert, en dit jaar zal de jeugd deelnemen aan een groot muziekfestival in Schoonhoven.

Het jeugdorkest van David is een breed opleidingsorkest waar jonge leerlingen en een paar ”late” leerlingen kennis maken met kwalitatief goed muziek maken in een leuke sfeer. In een orkest worden mensen uitgedaagd om het beste uit hun eigen instrument te halen, maar ook om naar elkaar te luisteren. Muzikale scholing is goed voor het brein, maar is daarnaast ook hartstikke gezellig. Binnen het jeugdorkest van David wordt gezocht naar juist die combinatie.

Slagwerkgroep
De slagwerkgroep staat sinds 2008 onder leiding van dirigent John Jans. De slagwerkgroep is de laatste jaren veranderd van een marsformatie naar een concertorkest. Dit heeft zeer goed uitgepakt. Door de enthousiaste leden werden er in het najaar van 2014 in Beilen 87 punten (eerste prijs met recht op promotie) bij elkaar gespeeld. De slagwerkgroep van David is zichtbaar op verschillende podia, en tijdens de evenementen in het dorp.
De slagwerkgroep repeteert elke woensdag van 19.30 tot 21.30 uur.