De opnames zijn gemaakt!

Vrijdag 9 november was het zover. Om 15.30 uur verzamelden zich de leden van de malletband om te gaan spelen voor de opnames van de cd. Het begon allemaal zeer voorspoedig maar al snel ging de hand van Erika omhoog met de mededeling dat het touw van haar marimba geknapt was. Gelukkig was John op alles voorbereid en had een extra koord meegenomen, want met de malletband van Oosterwolde weet je maar nooit…

De opnames gingen ondanks ook nog een technische storing redelijk voorspoedig en iets later dan gepland waren de opnames klaar en kon er plaats worden gemaakt voor het jeugdorkest.

Rond 18.30 uur konden de opnames van het jeugdorkest beginnen. De concentratie werd goed vastgehouden waardoor de opnames zeer goed gingen. In no-time stonden de 2 koralen en East Anglia op de band en werd er opgelucht ademgehaald. Ondanks dat de koster niks aan de temperatuur had veranderd kreeg iedereen het er warm van. Het kost dus heel wat inspanning zo’n opname!

De rest van de avond kon het A-orkest aan het werk. Eerst een aantal lichtere werken en toen The Glory of David. Iedereen zat op het puntje van de stoel en na een aantal takes kregen we van Marten van der Wal te horen die als muziekregisseur fingeerde: Bedankt mensen het staat erop. Dit tot grote opluchting van veel leden, want dit werk moest er zeker goed opkomen. Om 22.30 uur waren de opnames klaar en kon iedereen huiswaarts gaan voor een korte nachtrust. De volgende dag 08.30 uur werd er weer begonnen voor de rest van de opnames.

Zaterdag iets na 08.30 uur ging iedereen op de stoel zitten. Toen werd pas duidelijk dat de gebroeders van de Vegte nog niet aanwezig waren. Na een belletje bleek dat ze al wel in de auto zaten en vol gas onderweg waren. Ze werden met luid applaus verwelkomd.
Tussen de opnames door waren een aantal pauzes gepland. Hier werd ook dankbaar gebruik van gemaakt om even een sigaretje te roken en de benen te strekken. Ook werden er natuurlijk sterke verhalen verteld waardoor de spanning even weg was. Tussen de opnames door kon iedereen even ontspannen en werden er zakken met mandarijntjes gegeten en zelfs de Donald Duck ging rond
’s Middags werd de lunch verzorgd door ons vast cateringteam: Gerlies Veldkamp, Ditty Spronk, Reintje Schoonhoven, Wina Steert en Bea Strijkert. Heerlijke bolletjes waren er klaar gemaakt en voor de liefhebbers was er zelfs snert. Dames hartstikke bedankt!!

De hele dag door gingen de opnames zeer goed en liepen we zelfs in op het schema.
Om 15.30 uur waren we klaar. Nadat de kerk weer in de originele staat was achtergelaten hebben gezamenlijk gegeten bij Coelenhage in Wezep. Een zeer goede afsluiter waardoor iedereen met een goed gevulde maag naar huis kon om thuis in geuren en kleuren de dag te bespreken.

Alle leden zijn zeer tevreden over de opnames. Nu is het werk aan John Jans, Jan Hibma en Marten van der wal om samen met Mirasound de opnames in de studio te gaan bewerken.

Op 1 december zal de CD gepresenteerd worden. Een spannend moment, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het een zeer mooie CD wordt!