De nieuwe ‘’toeter’’ voor David Oosterwolde

Oosterwolde, bedankt!

Kent u Mart nog? Hij werd het gezicht van Oosterwolde tijdens de opnames van het populaire programma ‘’Zomer in Gelderland’’ van Omroep Gelderland. In het programma presenteert een heel dorp zich aan het publiek, en strijdt een tienkoppig team voor een zelfgekozen goed doel. Oosterwolde verraste muziekvereniging David door te willen strijden voor een nieuwe ‘’toeter’’.

In de ochtend van 24 augustus 2016 kreeg het team van Oosterwoldenaren te horen dat er gewerkt moest worden aan een uitbeelding van het roemruchte verhaal over de fietswissel van Dolle Dries. Vol overgave werd gewerkt aan decors, zonnekleppen voor het toegestroomde publiek, het script, de wieleroutfits en de parade van verenigingen en karakteristieke mensen uit Oosterwolde. Het maximale geldbedrag voor toegestroomd publiek en de uitgebeelde scene werd binnengehaald. Oosterwolde kon trots zijn op zo’n mooie score! Bijna 1500 euro werd aan muziekvereniging David geschonken.

Van dit geld is inmiddels een schitterende besson-euphonium gekocht. Mart van de Weg laat hem graag aan het publiek zien! Zelf speelt Mart ook euphonium. Hij volgt muziekonderwijs via David en speelt in het jeugdorkest. Op zaterdag 20 mei is hij met dit jeugdorkest te horen tijdens het jeugdmuziekfestival in Oldebroek. We wensen Mart natuurlijk veel succes!

CMV David bedankt Oosterwolde hartelijk voor de fantastische schenking.