De jeugd van David gaat de strijd aan tijdens Jeugdmuziekfestival

Op zaterdag 20 mei laten jonge muzikanten in het Kulturhuus van Oldebroek van zich horen. Jeugdige leden van het harmonieorkest uit Nunspeet en de fanfares uit Oldebroek en Oosterwolde zullen zich op het podium presenteren. Onder leiding van hun dirigenten hopen ze een optreden te geven dat zowel de vakjury als het publiek behaagt.

Kwalitatief goed muziekonderwijs staat in de regio nog hoog in het vaandel. Kinderen leren hun eigen muzikale vaardigheden te ontwikkelen, en naar elkaar te luisteren in het samenspel van een orkest. Muziekverenigingen uit de omgeving vinden het belangrijk om de jeugdorkesten en –ensembles van de Veluwe een eigen podium te bieden. Het Noord-Veluws Muziekverband organiseert met Concordia Oldebroek en David Oosterwolde het jeugdmuziekfestival. Elk orkest krijgt 20 minuten de tijd om een programma dat bij het eigen niveau past te spelen. Vakjurylid Joop Boerstoel schrijft voor de deelnemers een opbouwend verslag, en zal aan het eind van de avond een orkest tot winnaar van het jeugdmuziekfestival uitroepen. Ook wordt creativiteit beloond met een originaliteitsprijs.

Om het festival laagdrempelig te houden is de entree gratis. Laat u dus verrassen door het enthousiaste blaastalent van de Veluwe! Om 19:00 uur zal Harmonie Nunspeet onder leiding van Arjan Dunning het festival openen. Concordia Oldebroek verschijnt om 19:30 uur op de planken, met als muzikaal leider Paul van Dalen. Rond 20:00 uur is het de beurt aan de jeugd van David Oosterwolde met dirigent Anne van den Berg.

Het jeugdorkest van David zal het werk ”Dakota” van Jacob de Haan uitvoeren. ”A Day at the Circus” is het spectaculaire en vrolijke slotstuk. Kom jij ons aanmoedigen om het podium te rocken?!
Festival 2017