Daviliana

Daviliana'17 logo

”Daviliana” is een initiatief van jonge leden van David Oosterwolde en Juliana Doornspijk. In de zomers van 2016 en 2017 vonden de eerste projectdagen plaats. Enthousiaste muzikanten uit de omgeving vormden samen een projectorkest. Het concept: één dag repeteren en de dag afsluiten met een buitenconcert. Op deze manier hopen wij als jeugd aan publiek te laten zien en horen hoe leuk het is om in een fanfareorkest te spelen!

Alle muzikanten met een fanfare-instrument en met een B-diploma of -niveau mogen zich aanmelden. Onze doelgroep is dan ook de iets oudere jeugd. De deelnemers krijgen de bladmuziek van tevoren toegestuurd, waarna op één dag het repertoire binnen het orkest wordt ingestudeerd.
Heel blij zijn we met de medewerking van dirigent Marten van der Wal aan dit project. Marten zet zich volop in om voor deze groep jongeren en vrienden een mooi muzikaal programma in elkaar te zetten. Hij werkt iedere keer weer hard met de club muzikanten om echt als één orkest samen te gaan spelen.

Muziekvereniging David steunt dit jonge initiatief. Ook in 2018 zal Daviliana weer van zich laten horen! Op zaterdag 14 juli zal er voor het derde jaar op rij gemusiceerd worden. Repeteren doen we dit jaar in Doornspijk.  Deelname is voor jongeren heel betaalbaar. Een kleine vergoeding van €5,- wordt voor de hele dag gevraagd. Deelname aan een afsluitend gezamenlijk eten is optioneel en kost nog eens een tientje.

Dus, ben jij in het bezit van een B-diploma (of -niveau) en heb je zin om in de zomer van 2018 een dag lang muziek te maken met jongeren uit de omgeving? Wil je andere fanfarefanaten ontmoeten en leuke muziek instuderen? Houd onze Facebookpagina dan in de gaten en meld je vanaf februari 2018 weer aan!