David wint festival Noord-Veluws Muziek Verband!

Op zaterdag 18 juni is in Elburg gestreden om de “Jos Lussenburg” wisselbeker.

Na vele jaren tweede geworden te zijn, is het deze keer gelukt om de “Jos Lussenburg”-beker mee naar Oosterwolde te nemen. Tien orkesten namen deel aan het festival. Er werd gestreden om de koraalbeker, de publieksprijs en de “Jos Lussenburg”-beker.

De koraalbeker is gewonnen door Concordia Oldebroek. Zij speelden Aurelia gearrangeerd door Hans van der Weide. De publieksprijs is gewonnen door de Stedelijke Harmonie Harderwijk. De Stedelijke Harmonie had haar optreden gericht op de U.S.A. Gehuld in een gilet met de vlag van Amerika speelden zij De Stars and Stripes Forever, Jackson 5-medley en Elvis in Concert. In het laatste werk was zelfs Elvis Presley aanwezig die mee swingde op zijn muziek, dat is door de 3-tallige publieksjury zeer gewaardeerd en resulteerde in de publieksprijs.

Na deskundig beraad van de juryleden J. Hoekstra en B. Schut werd de hoofdprijs van de avond gewonnen door David. De laatste jaren werden de prijzen opgesplitst in 2 klassen, de hoofdklasse en de basisklasse. Deze keer is er gekozen voor een nieuwe opzet. Door de tien deelnemende orkesten is weer om 1 beker gestreden. Kunst Na Arbeid Hierden onder leiding van Arno Groeneveld is met het werk Zwaanriddersage van Jan Bosveld derde geworden, Concordia Oldebroek onder leiding van Marten van de Wal is met het werk Sonata da Chiesa van Rob Goorhuis tweede geworden. Na deze bekendmaking werd het doodstil in de zaal wie er eerste geworden is. Toen de spanning niet meer te houden was kwam het verlossende woord van secretaris Kees Regoort: David Oosterwolde is onder leiding van Jan Hibma met het werk Elegy 1 van Jacob de Haan eerste geworden.

Daarna waren de leden niet meer te houden, het was één groot feest in de zaal en de polonaise werd al snel ingezet. Na een mooie groepsfoto ging het richting de bar waar de beker met een groot feest gevierd werd.