David volop in voorbereiding

De Chr. Muziekvereniging DAVID uit Oosterwolde is volop in voorbereiding voor een 2-tal schitterende concerten.

Het eerste concert is op zaterdag 30 oktober ter ere van het 40 jarig jubileum van de malletband. De malletband zal dan een herkenbaar en zeer gevarieerd programma ten gehore brengen. Zeemanskoor Kop van ’t Ende zal ook op het podium verschijnen.

Het A-orkest van de fanfare van David is in volle voorbereiding op een zeer spectaculair concert. Dit concert zal worden gehouden op zaterdag 27 november 2010 in het kerkgebouw van Luctor et Emergo in Oldebroek. Aan dit concert zullen naast het A-orkest van DAVID ook de klesmerband Di Goijm deelnemen. Di Gojim is in de loop der jaren één van de meest bekende en gerenommeerde Klesmerorkesten van Nederland geworden. Het gezelschep heeft de laatste 15 jaar veel roem geoogst door de bijzondere wijze waarop zij deze boeiende muzieksoort vorm geeft. Bandleider Jaap Mulder: ‘’We zijn bezig met de joodse traditie. We willen dat goed doen’’. De zes muzikanten waaruit de band bestaat zijn allen goed van stem en bespelen 25 verschillende soorten muziekinstrumenten. Hun repertoire barst van de Jiddische volksmuziek. David heeft een mooi programma samengesteld en is bezig om de laatste details voor de muzikale avond in te vullen.
1 keer per 2 wordt er in het najaar door het A-orkest deelgenomen aan een concertconcours. Het andere jaar wordt er geprobeerd een afwisselend concert te organiseren waarin verschillende soorten van muziek ten gehore gebracht wordt. Het bestuur van DAVID is er van overtuigd dat met het uitnodigen van de klesmerband Di Gojim een veelzijdige muziekavond zal worden verzorgt.
Het jeugdorkest van DAVID zal dit najaar, op 13 november, wel deelnemen aan het concertconcours in Hoogeveen. De jeugd is al volop in voorbereiding.

Vanaf half oktober start DAVID weer met een opleidinggroep voor zowel de fanfare als de malletband. Alle jeugd vanaf 8-9 jaar is van harte welkom. Iedereen is van harte welkom. U kunt kontakt opnemen met W. van de Weg. Tel. 0525-681046 of kijk op de website. www.davidoosterwolde.nl